De la Guvernul României

Cinci din cele opt familii cu locuinţe afectate de inundaţii primesc câte 5.000 lei

Cinci familii din Slatina şi Broşteni, cu casele afectate de inundaţii, vor beneficia de un ajutor financiar din partea Guvernului, în valoare totală de 25.000 lei, respectiv 5000 lei de fiecare familie, a anunţat vineri Prefectura Suceava.

Banii vor fi acordaţi conform HG nr. 480, din 5 iulie 2018, privind „acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea familiilor afectate de inundaţiile din perioada iunie – iulie 2018”.

Conform raportului privind valorile estimative ale pagubelor în infrastructură, raport înaintat de comisiile numite prin ordin de prefectul Mirela Adomnicăi, în judeţul Suceava au fost afectate opt case aparţinând unor familii din Slatina, Broşteni, Mănăstirea Humorului şi Ostra.

În urma anchetelor sociale realizate la faţa locului de reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Suceava (AJPIS), s-a constatat că cinci din cele opt familii cu casele afectate, respectiv patru familii din Slatina şi una din Broşteni, au locuinţele avariate şi se află în risc de excluziune socială.

Raportul realizat de AJPIS în urma anchetelor sociale a fost înaintat către ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale care va aloca, prin AJPIS Suceava, 25.000 lei pentru ajutorarea celor cinci familii.

Prefectura Suceava mai arată că, potrivit Direcţiei Agricole Suceava, valoarea pagubelor produse culturilor agricole, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase din lunile iunie – iulie, este de 136.300 lei, fiind afectată o suprafaţă de 1280 ha. Cele mai mari pagube sunt la culturile de porumb, grâu şi secară. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: