„Dorna, plai de joc şi cântec”

> La Vatra Dornei, festival internaţional al ansamblurilor folclorice ale copiilor şi tinerilor, desfăşurat în memoria prof. Gavril Moroşan

 Festivalul internaţional al ansamblurilor folclorice ale copiilor şi tinerilor „Dorna, plai de joc şi cântec” – In memoriam prof. Gavril Moroşan” şi-a câştigat de-a lungul celor zece ediţii statutul de a fi unul dintre cele mai bine cotate festivaluri de folclor. Începând cu ediţia de anul acesta, festivalul este integrat în circuitul mondial al consiliului Internaţional de Organizare a Festivalurilor Folclorice (CIOFI).

Ediţia a XI-a a festivalului se va desfăşura la Vatra Dornei, în perioada 18-20 iulie, printre participanţi numărându-se ansambluri folclorice de peste hotare, cum ar fi: „Lechkhumi” din Georgia, „Ballet folklorico” din Mexic, „Mladost krepoljin” din Serbia, „Dor bucovinean” Cernăuţi din Ucraina şi „Mărţişor” din Chişinău, Republica Moldova, dar şi ansambluri folclorice din ţară: „Plaiurile Sâmbureştilor” din Olt, „Mugurelul” din Maramureş, „Cibinul” din Sibiu, „Plai bucovinean” din Dorna Candrenilor, „Fanfara trompetelor de argint” şi orchestra „Runculeţul” din Câmpulung Moldovenesc, „Poeniţa” din Poiana Stampei, „Balada” şi „Plaiurile Dornei” din Vatra Dornei. Invitată specială este fanfara „Rotaria” a Palatului Copiilor din Vaslui.

Deschiderea oficială a manifestărilor va avea loc miercuri, 18 iulie, ora 16, cu parada portului popular, care se va desfăşura în centrul municipiului Vatra Dornei. Miercuri şi joi, pe scena din parcul staţiunii, lângă izvorul Sentinela, vor avea loc, începând cu ora 17, spectacolele-concurs, iar vineri, 20 iulie, de la aceeaşi oră, se va desfăşura gala laureaţilor.

 Evenimentul este organizat de Clubul Copiilor Vatra Dornei şi CIOFI, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, al Ministerului Educaţiei, al Primăriei şi al Consiliului Local Vatra Dornei şi al Consiliului Judeţean Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI