Hochei, juniori Under 16

Echipa CSM Suceava a cedat şi în faţa celor de la Dunărea Galaţi

La sfârşitul săptămânii trecute, echipa de hochei juniori sub 16 ani a Clubului Sportiv Municipal Suceava, pregătită de antrenorii Constantin Curelar şi Cătălin Vasiliu, a evoluat pentru a doua oară în acest sezon pe patinoarul artificial din oraş, în a doua etapă a Campionatului Naţional, în compania celor de la Dunărea Galaţi. Deoarece n-au avut gheaţă în turul campionatului, sucevenii au solicitat Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă să joace toate meciurile din turul campionatului în deplasare, fiind şi singura echipă ce nu dispune de un patinoar acoperit.

Diferenţa de pregătire pe gheaţă de la două luni pe an la aproape 10 luni s-a văzut şi-n cele două partide din week-endul trecut, gălăţenii impunându-se cu 12–0 şi mai apoi cu 9–2.

„Ca la fiecare meci din acest sezon, dar şi din ultimii ani, diferenţa de pregătire pe gheaţă se simte foarte mult. În plus, nu avem cum să ajungem la acelaşi nivel cu adversarii care au parte pe an de cel puţin nouă luni de gheaţă, de la 8-9 ani de când au început hocheiul şi până la această vârstă. Totuşi, chiar dacă am avut doar o lună de gheaţă, jocul echipei noastre a crescut faţă de turul campionatului, când am pierdut la diferenţe mult mai mari. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava, dar şi clubului CSM Suceava pentru faptul că ne susţine să ne prezentăm în competiţii şi sper ca acest lucru să se întâmple şi-n continuare”, a declarat antrenorul Constantin Curelar.

Tehnicianul, fost component al echipei de hochei Steaua Bucureşti în perioada de glorie, a remarcat şi câţiva jucători din lotul sucevean, portarul Alexandru Sfetcu, Eric Rizac, Eric şi Oliver Petrovici, Teodor Cuşnir, Ştefan Raţă, Ştefan Năstase şi Cosmin Cimbru, o parte din ei activând şi la loturile naţionale sub 14 sau 16 ani.

În etapa viitoare, sucevenii vor primi vizita campioanei din Miercurea Ciuc, în două meciuri programate pe 27 şi 28 ianuarie.

La începutul lunii februarie, sucevenii şi-au propus să organizeze la patinoarul artificial o nouă ediţie a turneului organizat în memoria regretatului antrenor, Ştefan Tomovici.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: