Compania multinaţională de IT Capgemini a inaugurat noul sediu din Suceava

www.catalincimpan.ro

>Ea îşi propune să mai angajeze, până la jumătatea anului viitor, cel puţin 100 de persoane

 Compania multinaţională de IT Capgemini, ce are 200.000 de membri în peste 40 de ţări din întreaga lume, a inaugurat oficial, vineri, noul sediu din Suceava, situat în incinta Iulius Mall. Sediul Capgemini din Suceava numără deja peste 50 de angajaţi care oferă suport IT pentru diferiţi clienţi internaţionali, urmând ca până la jumătatea anului viitor să mai fie angajate cel puţin 100 de persoane.

La evenimentul de inaugurare au participat reprezentanţi din conducerea companiei, autorităţi locale şi judeţene, universitari suceveni, dar şi angajaţi din cadrul companiei.

Cătălina Balanişcu, manager Centru de Servicii, a spus în cadrul evenimentului că această companie este lider de piaţă în servicii de consultanţă, tehnologie şi transformare digitală şi se află în prim-planul inovaţiei, abordând întreaga gamă de oportunităţi de dezvoltare a clienţilor în contextul evoluţiei continue a platformelor digitale şi cloud.

„În România suntem prezenţi în trei oraşe, Bucureşti, Iaşi şi Suceava. Avem peste 800 de angajaţi în România, care lucrează în două linii de business diferite; colegii din Bucureşti lucrează pe servicii de consultanţă, iar cei din Iaşi şi Suceava pe servicii de infrastructură şi suport IT. Pentru noi este un pas foarte important deschiderea acestui sediu în Suceava” a spus Cătălina Balanişcu.

La rândul său, directorul centrelor de operaţiuni pentru Europa de Est – Servicii de Infrastructură, Marcin Nowak, a explicat că linia de business Capgemini este prezentă în România de opt ani, primul sediu fiind deschis la Iaşi, iar alegerea municipiului Suceava pentru a deschide cel de-al treilea sediu a fost făcută după ce s-au analizat mai multe posibile locaţii din România.

„Oraşul câştigător din punctul nostru de vedere a fost Suceava. Alegerea Sucevei nu s-a datorat doar faptului că este o locaţie cu peisaje extraordinare, pentru că suntem aproape de zona de munte, ci mai ales datorită faptului că am fost primiţi cu foarte mult profesionalism, am interacţionat foarte bine atât cu autorităţile locale, cât şi cu Universitatea” spus Marcin Nowak.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus în cadrul discursului său că este bucuros că s-a concretizat acest proiect pentru tineri şi că speră ca un număr cât mai mare de persoane să îşi găsească la Capgemini un loc de muncă.

„Suceava v-a primit cu interes, cu căldură. Faptul că aveţi recrutaţi deja 50 de oameni care lucrează este un lucru bun. Salut iniţiativa de a vă extinde la 160 de locuri de muncă, aici, la Suceava. Mulţi tineri lucrează în IT la Londra, la Bruxelles. Un fel de «Hai acasă, hai în Bucovina!» spuneţi dumneavoastră mai calificat, şi mai credibil decât noi. Degeaba spunem noi «Hai acasă, hai în Bucovina!», dacă nu avem alternativa. Alternativa este la Suceava, astăzi, Capgemini” a spus Flutur.

La rândul său, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, s-a arătat foarte încântat că, după 5 ani, proiectul deschiderii sediului Capgemini s-a materializat, promiţând că va sprijini în continuare compania, în aşa fel încât să atragă cât mai mulţi tineri.

„Mă bucură faptul că, iată, în sfârşit, un vis devine realitate. Discutăm despre acest proiect de vreo 5 ani şi în sfârşit s-a materializat ceva. Ca primar, vă asigur că voi căuta soluţii legale de a vă sprijini din punct de vedere fiscal, în aşa fel încât dumneavoastră să fiţi încurajaţi să vă dezvoltaţi activitatea aici, la Suceava” a spus primarul Ion Lungu.

Prefectul Sucevei, Mirela Adomnicăi, a precizat că a aflat de intenţia de a se deschide sediul multinaţionalei încă de când se afla la conducerea AJOFM.

„La vremea când aţi ales să vă deschideţi aici activitatea eram director la AJOFM şi m-am bucurat din această perspectivă, pentru că prin profilul dumneavoastră nu doar creaţi locuri de muncă, ci creaţi locuri de muncă bine plătite şi pentru un segment care este vulnerabil pe piaţa muncii, tinerii cu vârste cuprinse între 20 – 25 de ani, care au o reală problemă în integrarea pe piaţa muncii” a spus Adomnicăi.

La eveniment a participat şi rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, care a declarat că universitatea suceveană a sprijinit acest proiect încă de la început şi că şi în viitor va asigura suport, astfel încât absolvenţii cei mai buni să îşi găsească locuri de muncă bine plătite.

„Suntem încântaţi că o nouă companie se alătură celor peste zece companii din domeniul IT care deja şi-au deschis filiale în Suceava şi care au de la 20 până la 200 de angajaţi şi gravitează în jurul Universităţii. Aşa cum o universitate trăieşte prin absolvenţii săi, şi o companie trăieşte prin feedbackul pe care societatea îl transmite. De când funcţionaţi, pot să spun că aveţi o imagine foarte bună, am auzit că asiguraţi salarii competitive, frumoase, dar şi că aveţi pretenţii de la cei pe care îi angajaţi. Lucraţi într-un domeniu în care salariile sunt dacă nu mai mari, cel puţin comparabile cu cele ale unui cadru didactic universitar” a spus Popa.

Prima angajată din Iaşi a companiei, Teodora Alida Cucinschi, Delivery Center Manager, a precizat că multinaţionala Capgemini vizează atât profesionişti cu experienţă, cât şi proaspăt absolvenţi, condiţia necesară angajării fiind cunoaşterea a cel puţin unei limbi străine.

„Dacă m-a învăţat ceva experienţa aceasta de 8 ani în Capgemini şi experienţa de 50 de ani a grupului este că în domeniul nostru de activitate contează două aspecte mari: calitatea interacţiunii cu clienţii şi cunoştinţa tehnică. Avem de-a face cu nişte clienţi foarte mari, cu precădere din pieţele occidentale. A avea o echipă de 50 de oameni în mai puţin de 6 luni este o realizare foarte frumoasă. Sperăm să aducem aceeaşi poveste de succes pe care am avut-o şi în Iaşi. Acum 8 ani eram doar eu, acum suntem 650. Ambiţia noastră pentru Suceava, pe termen lung, este să batem Iaşiul la capitolul acesta şi din ce am văzut până acum am prins destul de mult curaj” a spus Cucinschi.

La rândul său, Alexandru Ignat, Team Manager, a evidenţiat faptul că primii angajaţi Capgemini din Suceava au participat la trainingurile susţinute în sediul din Iaşi, prima echipă fiind instruită în lunile iunie şi iulie.

„Consider că venirea Capgemini în Suceava reprezintă un aliat de nădejde în stabilizarea tinerilor în mediul de lucru local. Sunt foarte mulţi care au ales străinătatea, iar Capgemini este un pilon de a-i ţine pe tineri acasă” a spus Alexandru Ignat.

Sediul Capgemini din Suceava, situat în incinta Iulius Mall, etajul 1, lângă zona food court, are o suprafaţă închiriată de 900 mp care cuprinde recepţia, o zonă de birouri tip open space cu o capacitate de peste 140 de locuri, săli de conferinţă, bucătărie şi zona de relaxare.

Compania caută să angajeze specialişti în IT, managementul infrastructurii, asistenţă clienţi şi management de proiect, care cunosc cel puţin o limbă de circulaţie internaţională (engleză, franceză, spaniolă sau italiană).

Aflăm că firma susţine organizaţiile să îşi îndeplinească ambiţiile de afaceri printr-o varietate de servicii, de la strategie la operaţiuni, fiind o organizaţie multiculturală care numără 200.000 de membri în peste 40 de ţări. Grupul a declarat venituri de 12,5 miliarde de euro în 2016.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI