Rabinul-şef al Comunităţilor Evreilor din România, Rafael Shaffer, a salutat aseară, la Suceava, mutarea Ambasadei SUA la Ierusalim:

Furtuna va trece, lumea se va obişnui, iar Ambasada va rămâne în pace la Ierusalim

Rabinul-şef al Comunităţilor Evreilor din România, Rafael Shaffer, a salutat, aseară, la Suceava, decizia Statelor Unite de a muta sediul Ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, apreciind  că furtuna va trece.

Prezent la serbarea Hanuka de la Sinagoga Gah din Suceava, rabinul-şef Rafael Shaffer a spus că a observat că în cântecele intepretate a fost amintit Ierusalimul.

„Am observat asta şi la Bacău, în patru cântece la rând, a fost amintit Ierusalimul, pentru că memoria Ierusalimului este vie, este cu noi, mai ales în zilele acestea, când preşedintele Statelor Unite ale Americii a luat decizia curajoasă de a muta Ambasada SUA la Ierusalim şi ne bucurăm cu toţii. Sperăm că furtuna va trece, lumea se va obişnui şi Ambasada va rămâne în pace la Ierusalim” a spus Rafael Shaffer.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că Statele Unite recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel şi că va muta acolo Ambasada SUA.

Anunţul lui Donald Trump a creat un val de proteste, iar ţări din UE,  Rusia şi lumea arabă au condamnat decizia  ca fiind iresponsabilă şi dăunătoare procesului de pace. Proteste violente au izbucnit în oraşele palestiniene, iar gruparea islamistă Hamas a făcut apel la o nouă Intifada. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: