„Cea mai grea situaţie din ultimii 13 ani”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că în acest an Primăria Suceava se confruntă cu problema colectării taxelor şi impozitelor locale şi a apreciat că este cea mai grea situaţie din ultimii 13 ani, fiind vizibilă lipsa de putere de plată a populaţiei şi agenţilor economici.

„Cu sinceritate spun, niciodată nu a fost atât de greu de bani la Primărie în sensul că se colectează foarte greu banii. Din păcate, din ultimii 13 ani, e perioada cea mai grea în care se vede cu ochiul liber că nu este putere de plată nici la populaţie şi mai ales la agenţii economici”, a spus Lungu în emisiunea „Exclusiv 90 de minute“.

El a arătat că municipalitatea urmăreşte încasările, execută silit, pune popriri pe conturi, dar că sunt situaţii în care îi înţelege pe contribuabili că nu au de unde să achite.

„Trebuie să le dăm şi o supapă să meargă înainte că nu putem fi absurzi. Trebuie să vezi foarte clar dacă e rea-voinţă sau neputinţă, iar de multe ori este neputinţă”, a spus Lungu.

El a arătat că actuala creştere economică se bazează mai mult pe consum şi că cele câteva unităţi productive mari sunt multinaţionale care îşi transferă profitul în ţările de origine.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI