Guvernul a decis:

Staţiunea de Cercetări Pomicole Fălticeni va fi preluată, prin fuziune, de Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Iaşi

Staţiunea de Cercetări Pomicole Fălticeni, înfiinţată în anul 1939, a fost preluată – fuziune prin absorbţie – de Staţiunea de Cercetare pentru Pomicultură Iaşi, potrivit unei decizii de miercuri a Guvernului. Guvernul a anunţat că a aprobat, miercuri, o hotărâre privind reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Iaşi prin fuziune prin absorbţie cu Staţiunea de Cercetare şi Producţie Pomicolă Fălticeni.

Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Fălticeni a fost înfiinţată în anul 1939 când, prin Decizia Ministerului Agriculturii şi Domeniilor, s-a înfiinţat Staţiunea Experimentală Pomicolă Fălticeni, aceasta fiind între primele trei staţiuni de acest fel din ţară.

Noua staţiune de cercetare a preluat baza materială a Pepinierei de stat „Rădăşeni – Fălticeni”, înfiinţată în anul 1908 de Vasile Lovinescu-Rădăşeni, cu localul din strada Sucevei, care a fost şi primul sediul al unităţii, şi suprafaţa aferentă de 4ha, precum şi 28 ha la Tâmpeşti.

În anul 1957, la reînfiinţare, prin HCM 425/18.03.1957, în organigrama staţiunii se regăsea şi „Centrul Şcolar Agricol” cu ferma didactică şi întreg patrimoniul şcolii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: