Potrivit unei legi iniţiate de deputatul Alexandru Rădulescu

Tarife reduse cu 50% pentru elevi în transportul local în comun, pe tot parcursul anului

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a anunţat, joi, că preocuparea majorităţii parlamentare PSD – ALDE pentru crearea unui cadru legislativ care să determine creşterea calităţii în învăţământul românesc s-a concretizat din nou, prin adoptarea unor acte normative care vizează acest domeniu.

Potrivit deputatului sucevean, în plenul Camerei Deputaţilor s-a adoptat proiectul de lege 336/2017, prin care se prevede că, începând cu 1 ianuarie 2018, plata cheltuielilor pentru salarii, pregătire profesională, evaluarea elevilor, bunuri şi servicii se asigură din bugetul de stat, prin bugetul MEN. Sumele vor fi repartizate de inspectoratele şcolare în baza costului standard per elev şi se pot realiza şi redistribuiri între unităţi şcolare din acelaşi judeţ. Astfel, se vor evita anumite situaţii, apărute uneori, prin care aceste sume au fost alocate cu întârziere de unele primării, fapt ce a generat inechităţi între unităţile şcolare.

Tot în acest proiect de lege se prevede ca până în 2022 să se plătească eşalonat valoarea dobânzilor aplicate drepturilor salariale câştigate de profesori în instanţă şi acordate de guvernul social-democrat în perioada 2012-2015. În acest fel, guvernarea social-democrată finalizează un act reparatoriu prin restituirea drepturilor salariale ale cadrelor didactice, drepturi neacordate de guvernarea democrat-liberală din perioada 2008-2012.

www.romanidecentenar.ro

În comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport s-a dat un acord favorabil proiectului de lege 291/2017 (iniţiat şi de deputatul social-democrat sucevean Alexandru Rădulescu) prin care elevii beneficiază de un tarif redus cu minimum 50% pe tot parcursul anului pentru transportul local în comun şi minimum 75% pentru accesul la muzee, concerte, spectacole, manifestări sportive organizate de instituţii publice. Adoptarea acestui proiect de lege va contribui la sprijinirea elevilor care provin din familii defavorizate, diminuarea abandonului şcolar, creşterea interesului pentru cultură şi sport, susţine Rădulescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: