Cuşnir anunţă un proiect comun al consilierilor locali prin care o grădiniţă în cartierul Obcini se va construi pe terenul Oficiului Judeţean de Zootehnie

 Liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că toţi consilierii locali suceveni vor iniţia un proiect de hotărâre care să fie supus aprobării Consiliului Local Suceava, prin care, pentru o grădiniţă în cartierul Obcini, se vor face proceduri de preluare a unui teren care aparţine Oficiului Judeţean de Zootehnie Suceava.

Cuşnir a spus că, în cazul grădiniţei din Obcini, „demagogia politică a lui Ion Lungu şi a PNL-ului” nu a funcţionat şi că aceştia au avut noroc că PSD nu a votat acest proiect în şedinţa din luna august, pentru că nu se respectă norma europeană de 20 mp/elev preşcolar.

„Ion Lungu a venit cu un proiect heirupist, scris pe genunchi şi ulterior cei de la ADR l-au avertizat că în cazul unei reclamaţii se riscă pierderea finanţărilor pe întreaga axă. Cum să îţi treacă prin cap, în anul 2017, să vrei să construieşti pe bani europeni, dar să nu respecţi normele europene impuse pentru a accesa aceşti bani?” a întrebat Cuşnir.

El a arătat că, în loc să îşi recunoască greşeala, liberalii au încercat să îi dezinformeze pe suceveni că PSD nu vrea grădiniţă în cartierul Obcini, având un comportament tipic „hoţului care strigă hoţii”.

„Culmea tupeului este să acuze PSD-ul că nu vrea grădiniţe tocmai cei de la PNL, care de 14 ani nu au fost în stare să construiască o grădiniţă şi care, mai mult decât atât, au avut iresponsabilitatea să transforme o grădiniţă în sediu de partid, pentru că nu trebuie să se uite că actualul sediu al PNL Suceava este în locul fostei grădiniţe din Aleea Trandafirilor” a arătat liderul PSD Suceava.

El a precizat că au trecut două luni de la acea şedinţă, iar PNL şi Ion Lungu au uitat de copiii din Obcini.

„Am fost la Ion Lungu şi i-am adus aminte că totuşi este nevoie de grădiniţă în Obcini. Şi că să arătăm că importantă este administraţia şi rezultatul, nu încercarea de a avea beneficii politice şi de a strânge like-uri pe Facebook, în şedinţa de consiliu local din această lună, va fi o iniţiativă a tuturor consilierilor locali, prin care, împreună vor demara procedurile de preluare de la Agenţia Naţională pentru Zootehnie «Prof. Dr. G.K. Constantinescu» aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Locale, înfiinţată în baza Legii 139/15.10.2014, a unei suprafeţe de teren care să permită construirea unei grădiniţe cu suficient spaţiu şi teren pentru copii” a menţionat Dan Ioan Cuşnir.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: