„Spartachiada profesorilor” debutează mâine (neoficial) cu un concurs de pescuit

Deşi, oficial, începe vineri, 7 septembrie, „Spartachiada profesorilor”, organizată a V-a oară consecutiv de Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava, debutează chiar de mâine dimineaţă cu un concurs de pescuit la iazul din Bosanci. Câţi dintre competitori vor avea firul întins rămâne de văzut. În fine, vineri la ora 9.30, va avea loc festivitatea de deschidere, în prezenţa tuturor competitorilor din ţară şi chiar din Bulgaria, a oficialităţilor locale şi judeţene, plus a reprezentantului Guvernului în teritoriu, la Universitatea „Ştefan cel Mare”.   După chestiile oficiale vor veni şi cele practice, începând cu un cros care va fi organizat pe patru categorii de vârstă şi pe sexe. Astfel, femeile până în 35 de ani vor alerga 1200 de metri, iar bărbaţii de aceeaşi etate, 1500 de metri; femeile între 36 şi 50 de ani vor alerga 1000 de metri, iar bărbaţii cuprinşi între aceleaşi vârste, 1200 de metri; doamnele cu vârste între 51 şi 60 de ani vor pune picioarele în funcţiune pe un traseu de doar 800 de metri, iar domnii, pe unul de 1000 de metri, veteranii de ambe sexe de peste 60 de ani având acelaşi regim. Traseul crosului va fi Stadionul „Areni” – Grădiniţa cu Program Prelungit „Aşchiuţă” şi retur. Tot vineri sunt programate şi alte competiţii. De la ora 14 vor fi întreceri de volei feminin în sala de sport a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” şi masculin în sala Şcolii Gimnaziale „Miron Costin”. Între orele 15.30 şi 18 participanţii vor juca tenis de masă în sala Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”, iar de la ora 16 şi tot până la ora 18 va fi o competiţie de street-ball la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară. Mai există două competiţii care se vor desfăşura pe perioada a două zile. Este vorba de cele de tenis de câmp (vineri, ora 16, şi sâmbătă, ora 8.30), la Sala „Unirea” şi fotbal (vineri, orele 14-18, şi sâmbătă orele 8.30-11), la Sala „Balon” de la USV şi la Liceul cu Program Sportiv. În fine, sâmbătă mai este programat un concurs de ciclism (ora 8, pe traseul Şoseaua de centură – Moara – E85 şi retur), unul de tenis cu piciorul (ora 8.30, la Colegiul Tehnologic „Samuil Isopescu”), unul de darts (ora 8.30, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”), unul de şah (ora 8.30, la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”), unul de nataţie (ora 8.30, la Şcoala Gimnazială Nr. 3), unul de handbal (ora 8.30, la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”) şi altul de badminton (ora 10, la Unversitatea Suceava).

Manifestările celei de-a V-a ediţii a „Spartachiadei profesorilor” organizate de Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava se vor încheia sâmbătă, la ora 15, când în spaţiul oferit de Liceul Filadelfia va avea loc festivitatea de premiere. Menţionăm că premiile vor fi doar în trofee şi diplome.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI