PSD şi Dragnea au păstrat ţara

Afirmaţia din titlu constituie epilogul unei bătălii politice de sumă nulă şi aparţine băţosului lider social-democrat. Ea dovedeşte că proverbele româneşti sunt de mare actualitate, iar cheia ieşirii noastre din sărăcie şi subdezvoltare ţine nu neapărat de politicieni, cât de zestrea noastră de înţelepciune populară. Iată, fără tăgadă, că gura păcătosului adevăr grăieşte, cu condiţia să înţelegem corect ce vrea să spună. De demonstrat.

Să ne amintim că după alegerile din decembrie social-democraţii susţineau că românii şi-au luat ţara înapoi prin faptul că le-au dat lor votul, înţelegându-se că ţara este a poporului, nu a PSD. Acum, după ce şi-au mătrăşit propriul guvern, ţara nu mai este a poporenilor şi susţin cu nonşalanţă că PSD şi Liviu Dragnea au păstrat ţara pentru ei. Or asta înseamnă că pot să facă ce vor cu ea.

Aşadar, după lupte grele de o săptămână, nu cu sistemul, ci cu binomul Ponta-Grindeanu, au reuşit să păstreze România pentru bunăstarea lor. Românie pe care însă nu o „confiscase” nimeni, dar frica trebuia să ne intre în oase. Recunoaşteţi jocul copilăresc „de-a ţara furată”? Şi apoi, de când propăşirea ţării constituie o miză politică pentru urmaşii tovarăşilor şi ai FSN? Căci războiul politic recent încheiat n-avea absolut nicio legătură cu ţara, ba chiar era împotriva ei: alegătorii n-au câştigat absolut nimic prin alungarea lui Sorin Grindeanu, din contra, ţara se afundă în criză.

Dar să vedem ce forţe s-au confruntat în războiul celor două roze: Palatul Kiseleff în frunte cu jupânul Dragnea a reuşit cu mari pierderi de oameni şi imagine să-i alunge de la Palatul Victoria pe novicele Sorin Grindeanu şi pe dottore Victor Viorel Ponta, care se hainiseră şi cârteau pe unde puteau împotriva stăpânirii.

Unde era ţara în vremea asta belicoasă? Ei, bine, ţara, biata de ea, nu făcea parte din planurile lor, ci se zbătea în aceleaşi nevoi ca şi înainte: peste 4 milioane de români îşi abandonaseră meleagul natal în sărăcie lucie, meleag cu sate îmbătrânite şi case părăsite, cu latrină în fundul curţii, şcoli şi spitale lăsate de izbelişte, omor pe şoselele pline de gropi şi aglomerate că mai repede ajungi pe jos la serviciu decât cu maşina… În schimb, ţării acesteia uitate pe ultimul loc în UE i se oferă de dimineaţa până seara circ de către guvernanţi, de către televiziunile de partid şi comunicatorii lor.

Unul din obiective era să apere „democraţia şi votul românilor”, dar minciuna asta sfruntată nu o pot trece cu vederea. În timp ce democraţia de partid fusese complet anulată de însuşi preşedintele său, cel ce stabilise cu de la sine putere şi programul, şi prim-ministrul, şi miniştrii, votarea moţiunii a fost bine supravegheată ca nu cumva vreun deputat sau senator să „greşească”, votând cum îi dictează conştiinţa. Aşadar democraţia şi votul românilor contează doar atunci când convin partidului şi lui Liviu Dragnea. Iar de asta depinde viaţa noastră, ca pe vremea tovarăşilor.

Cât au contat ţara şi poporenii s-a văzut din negocierile actualei majorităţi de guvernământ cu UDMR: cât ai rupe un fir de păr că drepturile colective ale maghiarilor, inclusiv autonomia pe criterii etnice, n-au fost satisfăcute. Noroc de reacţia promptă a preşedintelui şi a societăţii. Ce s-ar fi întâmplat dacă această reacţie ar fi lipsit, refuz să mă gândesc. E clar că aceşti guvernanţi sunt în stare de orice pentru a-şi salva funcţia şi pot face oricând o nefăcută. Cum să laşi guvernarea pe mâna lor?

Ca dovadă că, după ce şi-au demolat propriul guvern, nu vor să recunoască pierderea puterii, considerând că, orice ai face, pesediştii trebuie să fie mereu stăpâni peste România. Fiindcă despre aceasta e vorba: ce alt motiv ar avea să obstrucţioneze pe orice cale justiţia, statul de drept, domnia legii (rule of the Law)? Pentru care, din cât se vede, şi CCR s-a înscris în PSD.

Ne vom convinge în zilele următoare dacă, după preşedinte, şi Parlamentul le va legifera stăpânirea asupra ţării, dându-le din nou guvernarea. Cât despre intenţiile lor, lucrurile îmi sunt cât se poate de clare: totul pentru sine şi partid, iar pentru ţară 0 reforme, 0 investiţii, 0 fonduri europene!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!