Preşedintele Consiliului Judeţean:

Intenţionăm introducerea unei perechi de trenuri zilnice pe ruta Suceava – Cernăuţi

 > Se discută condiţiile tehnice, iar Ministerul Transporturilor susţine proiectul > Distanţa între Suceava şi Cernăuţi va fi parcursă în mai puţin de două ore

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri seara, după o întâlnire cu oficialităţile regiunii Cernăuţi la care au participat reprezentanţi ai căilor ferate din România şi Ucraina, că se conturează introducerea unei perechi de trenuri zilnice pe ruta Suceava – Cernăuţi, care să fluidizeze traficul între Ucraina şi România în condiţiile liberalizării regimului de vize pentru cetăţenii ucraineni.

„Am avut o întâlnire cu oficialităţile de la Cernăuţi, domnii Fisciuc şi Munteanu, la care au participat reprezentaţii căilor ferate din România şi Ucraina. Am propus introducerea unui tren Suceava – Cernăuţi pentru care am discutat şi la Ministerul Transporturilor, care va sprijini acest proiect. Este o măsură rapidă de fluidizare a traficului între Suceava şi Cernăuţi, în contextul liberalizării regimului vizelor pentru cetăţenii ucraineni. Salut încă o dată şi mă bucur pentru vecinii noştri că pot beneficia de această liberalizare” a spus Flutur.

El a adăugat că, de la începutul anului, a fost pus în practică un proiect similar între Ucraina şi Polonia, iar în primele 5 luni s-au înregistrat peste 80.000 de pasageri care plătesc 5 euro pentru cei 80 km parcurşi între cele două ţări.

„La noi, de la Suceava până Cernăuţi, s-ar putea ajunge în mai puţin de două ore. Am propus o pereche de trenuri, zilnic. Unul să plece dimineaţa din Suceava, cu întoarcerea seara de la Cernăuţi, iar un altul care să plece dimineaţă din Cernăuţi şi cu întoarcerea seara din Suceava” a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a declarat că realizarea acestui proiect ar fi o bucurie atât pentru cei din judeţul Suceava, şi nu numai, cât şi pentru ucraineni.

„Cred că va fi un tren plin. Vor putea veni în vizită ca turişti sau la cumpărături. Deja cred că va trebui să existe mijloace de transport care să preia de la gară pasagerii pentru trasee la mănăstiri sau alte obiective” a spus Flutur.

El a anunţat că în data de 21 iunie, la Vadu Siret, va avea loc o nouă întâlnire în care se vor prezenta soluţiile tehnice, ţinând cont, în special, de ecartamentul diferit pe căile ferate din cele două ţări.

„Sunt de părere că această măsură va contribui foarte mult la fluidizarea traficului, la confortul celor care doresc să călătorească între Suceava şi Cernăuţi şi cred că va duce la creşterea numărului celor care ne vizitează judeţul” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: