Primarul Ion Lungu după experienţa din Cork:

Irlandezii sunt la o fază superioară, la o fază inteligentă de implementare a proiectelor pe energie verde

> La rândul ei, administraţia oraşului Cork ar dori încălzire pe biomasă, după modelul oferit de Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, recent, după ce a participat la Cork, în Irlanda, la adunarea generală a oraşelor europene implicate în proiectul privind implementarea de soluţii inteligente privind energia, că oraşul irlandez este avansat în ceea ce priveşte economisirea energiei, dar şi în gestionarea traficului rutier, menţionând însă că acest oraş ar dori să implementeze proiectul Sucevei privind centrala de cogenerare pe biomasă.

„Am vizitat oraşul, am văzut proiectele implementate de partea irlandeză şi am venit foarte încântat de acolo, faţă de ceea ce am văzut” a spus Lungu.

El a menţionat că primarul din Cork a fost impresionat că Suceava are încălzire pe biomasă şi a spus că şi ei vor să facă acelaşi lucru, dar încă nu au reuşit, şi a mai arătat că şi proiectele privind iluminatul tip LED şi transportul public electric au fost apreciate.

„Ei sunt la o fază superioară, la o fază inteligentă de implementare a acestor proiecte cu energie verde” a precizat Lungu.

Lungu a arătat că în Cork sistemul public de iluminat este inteligent; intensitatea luminii creşte la apropierea unei persoane. Iar toate autovehiculele aparţinând municipalităţii din Cork sunt electrice, a spus primarul. Lungu a adăugat că şi evidenţa locurilor de parcare este foarte bine pusă la punct, dar şi că fluidizarea traficului se realizează dintr-un dispecerat, fiind posibilă modificarea timpilor la semafoare în timp real, pentru a se debloca traficul.

În 2019, întrunirea oraşelor partenere se va desfăşura la Suceava, a spus Lungu, care şi-a exprimat încrederea că până atunci va fi implementat proiectul de transport electric în municipiu, iluminatul tip LED şi alte proiecte care să fie prezentate partenerilor.

„Este o onoare pentru oraşul nostru să facă parte dintr-o asemenea elită a oraşelor ce implementează soluţii inteligente pentru energie verde” a spus Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: