Campionatul Naţional de Off-Road al României a ajuns în Bucovina

 Campionatul Naţional de Off-Road al României a ajuns în Rădăuţi, unde, în perioada 8-11 iunie, se desfăşoară „Superstar 4×4 în Bucovina”, cea de-a III-a etapă a sezonului 2017, după cum se precizează într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Notorietatea competiţiilor off-road a adus organizatorilor şi sponsorul principal al etapei, compania suceveană „Super Star”. Cursele de off-road au devenit o tradiţie locală, la ediţia din 2016 centrul Rădăuţiului fiind animat de 98 de autoturisme 4×4 pregătite de concurs.

Organizatorii etapei a III-a, Club Off-Road Piatra Neamţ şi Club Off-Road Rădăuţi, au pregătit trasee specifice fiecărei clase. Traseele sunt desfăşurate într-o zonă cu altitudine variabilă de 500 m la 750 m, nu vor lipsi tractări spectaculoase, urcări şi coborâri abrupte, ravene şi contrapante riscante. Pentru prima zi de concurs, concurenţii au la dispoziţie 6 ore pentru parcurgerea traseului, în ziua a doua timpii sunt diferiţi pentru fiecare clasă, între 2 şi 4 ore. Dacă la clasa Standard echipajele obţin o viteză medie de 30 km/oră, la clasele Open şi Extrem lucrurile se complică, dificultatea traseului permiţând o viteză medie de aproximativ 10 km/oră.

Competiţia va avea cartierul general la hotelul Intim din Rădăuţi, respectiv: secretariatul, biroul de presă şi locaţia panourilor de informare. Parcul tehnic va fi în zona parcării private, la circa 100 m de hotelul Intim.

Ieri, în prima zi a întâlnirii s-au desfăşurat lucrări administrative specifice, înscrierea concurenţilor şi revizia tehnică a maşinilor.

Primul start stagiu de traseu Trophy se va da vineri, 9 iunie. Este anunţat pentru ora 9.45, după briefing. Sâmbătă, de la ora 9, se anunţă startul în traseul Trophy pentru clasele Open şi Extrem. De la 10.30, echipajele de la Standard intră în superspeciala Trial, de unde vor pleca în continuare pe traseul Trophy. Echipajele de la Open şi Extrem vor intra în superspeciala Trial începând cu ora 17.30. Ziua de duminică este rezervată festivităţii de premiere, anunţată la ora 10.30.

Organizat de Comisia Naţională de Off-Road CNOR sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv FRAS, campionatul a ajuns la cea de a VIII-a ediţie în 2017.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: