Adio Foresta ?!

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a recunoscut, ieri, la o săptămână de când a declanşat colecta publică pentru echipa de fotbal Foresta, că s-au strâns foarte puţini bani în contul clubului, în condiţiile în care datoriile acestuia către ANAF se ridică la circa 300.000 de lei.

„Din păcate sunt destul de întristat de ceea ce se întâmplă la fotbal. Se pare că nu a dat rezultate această iniţiativă a mea de a face această colectă publică la fotbal. Înţeleg că s­au strâns foarte puţini bani acolo” a spus primarul în conferinţa de presă.

El a menţionat că, din păcate, ca primar, nu va putea face mai mult decât atât.

„Vreau să sprijin fotbalul, dar trebuie să respectăm legea. În măsura în care nu se strâng bani în această colectă publică, ultima şansă de a participa la licitaţia din 18 mai, vrem, nu vrem, se va desfiinţa echipa de fotbal Foresta Suceava. Am văzut multe comentarii: toată lumea vrea fotbal, toată lumea îl iubeşte, dar, în ţările civilizate, cei care iubesc sportul mai şi plătesc. Aici se aşteaptă să plătească numai Primăria. Plătim numai noi, Primăria, dar trebuie să avem baza de legalitate” a precizat primarul.

El a adăugat că a fost întrebat de ce s­-a ajuns în această situaţie la Foresta.

„Nu este problema mea, pentru că este un club privat, dar dacă vreţi o declaraţie oficială, este neşansa, ghinionul, că în acest an s-­a aprobat bugetul local târziu. Dacă se aproba bugetul în luna ianuarie, din februarie noi puteam să dăm bani la echipă. S­-a aprobat bugetul în martie, în aprilie nu au mai îndeplinit condiţiile, au acumulat în cascadă datorii la bugetul de stat. Nu-s avocatul lor. Presupun că asta s-­a întâmplat” a declarat Ion Lungu.

Primarul a mai spus că regretă că echipa nu are şanse de salvare.

„Îmi pare rău. Am fost sâmbătă la meci, chiar a fost un meci frumos, mă gândeam că reuşim să salvăm echipa. Dar cum merg lucrurile azi se pare că nu. Înţeleg că nu se va face deplasarea la Afumaţi. Nu sunt bani. Eu, ca primar, nu ştiu ce pot face mai mult. Am făcut apeluri şi la persoanele fizice, la iubitorii de fotbal, şi la persoane juridice, la oameni de afaceri. Înţeleg că nu s-a întâmplat nimic, s-au adunat bani foarte puţini în acel cont pentru colecta publică” a conchis Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: