„Este o uriaşă nevoie de investiţii în judeţ”

> Dacă Guvernul aprobă proiectele judeţului Suceava, se vor moderniza 224 de şcoli, se va dubla conectarea la apă-canal şi se modernizează drumurile Mălini – Borca, Panaci – Bilbor sau Frasin – Broşteni, apreciază Gheorghe Flutur

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că proiectele depuse de judeţul Suceava pentru a fi finanţate prin PNDL sunt necesare dezvoltării localităţilor judeţului, arătând că, dacă Ministerul Dezvoltării le va aproba, vor fi modernizate 224 de unităţi şcolare, se va dubla conectarea la reţele de apă-canal şi se vor moderniza drumurile Mălini – Borca, Panaci – Bilbor sau Frasin – Broşteni.

Flutur a declarat că din judeţul Suceava au fost depuse nu mai puţin de 560 de proiecte pentru a fi finanţate prin PNDL, valoarea lor depăşind suma de 600 de milioane de euro.

„Îmi exprim speranţa că Ministerul Dezvoltării Regionale va da undă verde acestor proiecte. Judeţul Suceava a rămas în urmă în ultimii ani şi avem nevoie de astfel de investiţii”, a spus Flutur.

Potrivit lui Flutur, foarte importante sunt cele 224 de proiecte depuse pentru modernizarea şi reabilitarea de unităţi şcolare, cu o valoare de 80 de milioane de euro, subliniind că investiţiile sunt extrem de importante având în vedere că unităţile şcolare respective trebuie să obţină autorizaţiile sanitare şi din partea ISU Suceava pentru a putea funcţiona.

Preşedintele CJ Suceava a mai arătat că acum doar 23% din populaţie este conectată la reţelele de canalizare şi 32% la cele de apă curentă, iar prin proiectele depuse prin PNDL şi cele care sunt depuse prin PNDR ar urma ca beneficiarii de servicii de apă şi canalizare să se dubleze, ajungând la 62% la apă şi 47% la canalizare.

Alte proiecte importante depuse de localităţi sunt şi cele de electrificare şi iluminat public, a menţionat Flutur. „Judeţul Suceava are cele mai multe unităţi administrativ-teritoriale din ţară, este al doilea judeţ ca suprafaţă şi al şaselea ca populaţie, un judeţ în care ani de zile s-a investit foarte puţin, motiv pentru care cred că cei care vor evalua proiectele depuse vor ţine seama de toate aceste aspecte. De asemenea, vreau să amintesc şi de faptul că în prezentarea pe care i-am făcut-o preşedintelui României, Klaus Iohannis, la vizita recentă din judeţul Suceava, am venit cu foarte multe argumente cu privire la nevoia de investiţii din judeţ. Şi, din câte ştiu, Suceava este printre judeţele cu cele mai multe proiecte depuse, şi îmi exprim speranţa că vom avea cel mai mare număr de proiecte aprobate”, a declarat preşedintele CJ Suceava, care a ţinut să le mulţumească primarilor suceveni şi echipelor acestora care au lucrat la depunerea de proiecte PNDL, îndemnându-i în acelaşi timp că continue în susţinerea unui program intens de investiţii în judeţ.

Gheorghe Flutur a menţionat că CJ Suceava aşteaptă aprobarea unor proiecte importante depuse prin PNDL, amintind aici de drumurile de la Mălini la Borca, Panaci – Bilbor sau de la Frasin la Broşteni, dar şi la amenajarea Sălii Unirii din Palatul Administrativ din Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Bun articolul cu cimitirul pentru ca se leaga de o povestire ce frizeaza grotescul si e foarte calda, a unui prieten de-al meu. S-a dus tipul sa dea examenul de paznic la cimitir cum se poate vedea si pe site-ul Primariei Sv. A dat “proba practica” si cand a mers sa vada rezultatele era penultimul pe lista. Daca nu esti implicat iti vine sa razi. Prietenul meu s-a enervat la culme pentru ca , din cei 9 candidati, doar el si cu inca unul au muncit de-au rupt vreo ora sa incarce o remorca cu niste crengi. Restul candidatilor erau prin spate si maturau finut, frumos cat de cat , conform probei. Cand a fost la Primaria SV sa vada rezultatul probei practice , ce crezi “surpraizi” prietenul meu era aproape ultimul ca si nota. Efectiv m-am revoltat pentru ca exista atat de multa mafie, pentru ca bunul meu amic a ajuns atat de jos, incat nici diploma de la liceul Stefan cel Mare, nici diploma de licenta de la Universitatea SV, nici macar atestatul de securitate obtinut cu nota 10 din 30 de cursanti la AJOFM nu valoreaza nimic. Si-a murdarit hainele in ultimul hal la aceasta proba practica, in timp ce un fel de sefulet tinerel ce se ocupa cu cimitirele radea ca un manz prin dos, tinandu-si cafeaua un mana. Intrebarea este urmatoarea : De ce acestui om i se da un sut in fund atat de brutal si cinic? Raspunsul ar fi urmatorul si anume , fie nu a dat dreptul, fie ca cei din Primaria SV se tem ca ar deveni periculos in afacerea cimitirelor, fie ca “sefutzii” astia se tem ca e unul mai destept “dacat” ei le-ar putea lua locul.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: