Paradoxul Sucevei

 > Municipiul deţine de şapte ani prima poziţie privind densitatea de centre comerciale, totodată având între cele mai mici salarii !

 Municipiul Suceava deţine de 7 ani prima poziţie în ţară privind densitatea de centre comerciale, având o suprafaţă dublă de spaţii comerciale pe cap de locuitori faţă de municipiul Bucureşti.

Potrivit Zf.ro, care citează un raport al Romanian Real Estate, aferent anului 2016, realizat de compania de consultanţă imobiliară Activ Property Services, municipiul Suceava a înregistrat în anul de referinţă cea mai mare densitate de spaţii de retail din ţară, ajungând la 956 mp de spaţii comerciale la mia de locuitori, aproape dublu faţă de Bucureşti, care are 532 mp/1.000 locuitori, potrivit raportului.

Sursa citată arată că cele mai mari centre comerciale din Suceava sunt Iulius Mall, dezvoltat de grupul Iulius, şi Suceava Shopping City, deschis în 2008, cu o suprafaţă de circa 46.000 mp, aflat în proprietatea fondului britanic de investiţii Argo Real Estate Opportunities Fund (AREOF), având împreună peste 90.000 mp de spaţii comerciale, respectiv aproximativ un metru pătrat de locuitor.

Municipiul Suceava deţine de mai bine de 7 ani poziţia fruntaşă în topul oraşelor cu cele mai mari densităţi de retail.

Paradoxul rezidă în faptul că Suceava se numără printre judeţele cu cele mai mici salarii medii din ţară, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, media fiind de 1.672 lei, notează sursa citată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: