Reprezentanţi ai unor asociaţii ale mediului de afaceri din Italia, interesaţi de cooperarea cu autorităţile sucevene

 > Preşedintele CJ anunţă semnarea unor acorduri-cadru de colaborare

O delegaţie italiană reprezentată de Franco Antonio Pinardi, preşedintele LEADER – Consorţiului Naţional al Întreprinderilor Italiene, şi Pasquale Lino Mungari, preşedinte Confederaţiei ANSI (Confederaţia şcolilor de antreprenori) şi secretar general al şcolilor din sistemul de învăţământ din Italia, au efectuat miercuri şi joi o vizită de documentare în judeţul nostru, pentru a discuta oportunităţile de colaborare în domeniile turism, mediul de afaceri şi mediul academic.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că în cadrul întâlnirii de la Consiliul Judeţean a prezentat potenţialul economic al judeţului, cu accent pe turism, partea italiană dorind să cunoască la faţa locului oferta turistică a Bucovinei, despre care, a spus el, a aflat lucruri interesante la Târgul Agri Travel & SlowTravel de la Bergamo, din perioada 19-20 februarie 2017, la care Bucovina, ca destinaţie turistică, a participat pentru prima dată. Totodată, la Camera de Comerţ şi Industrie Suceava a fost prezentată şi oferta de export a întreprinzătorilor suceveni adresată pieţei din Italia.

El a menţionat că la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava discuţiile s-au concentrat pe dezvoltarea relaţiilor universităţii sucevene cu universităţi similare din Italia, vizând colaborări care să încurajeze schimburile de studenţi în baza oportunităţilor existente prin programul „Erasmus” .

„Ca o primă finalitate a discuţiilor avute la Consiliul Judeţean, am propus încheierea unui acord-cadru general între confederaţiile italiene şi Consiliul Judeţean Suceava, în scopul promovării de acţiuni comune bilaterale. De asemenea, în urma discuţiilor de ieri s-a convenit semnarea în viitorul apropiat a unui parteneriat între CCI Suceava şi consorţiul italian LEADER, cu scopul de a crea o platformă comună pentru investitorii din cele două ţări, iar, în ceea ce priveşte universitatea, s-a convenit iniţierea demersurilor pentru crearea unui cadru general de colaborare între A.N.S.I. Italia şi Universitatea «Ştefan cel Mare» Suceava” a spus Flutur.

El a mai arătat că după ce miercuri delegaţia italiană a vizitat câteva obiective din Suceava, ziua de joi a fost rezervată detalierii ofertei turistice a Bucovinei, fiind vizitată şi zona Gura Humorului, unde s-au purtat discuţii cu agenţi economici privind colaborarea în domeniul turismului.

„Aşa cum am mai spus şi altă dată, cum am spus-o şi cu prilejul deschiderii de noi linii aeriene de pe Aeroportul Suceava, ne propunem să dezvoltăm colaborarea pe zone adiacente destinaţiilor acestor curse, pentru că ne propunem să valorificăm tot mai bine oportunitatea de avea aeroport internaţional, şi care este unul dintre cele mai moderne aeroporturi din ţară” a declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: