Licitaţie pentru introducerea încălzirii centralizate în Piaţa Mare

 > Căldura trebuia asigurată încă de la începutul iernii, în bugetul pe anul 2016 cu această destinaţie fiind prinsă suma de 500.000 de lei > Un prim proiect prevedea montarea în zona pieţei a unui sistem de două panouri solare echipate cu câte 20 tuburi vidate

Primăria Suceava organizează licitaţie pentru amenajarea instalaţiei de încălzire a Pieţei agroalimentare centrale, ştiută ca Piaţa Mare. Valoarea totală a lucrărilor este de 439.040 de lei, din care 275.390 de lei reprezintă investiţii, iar diferenţa reprezintă dotări cu utilaje şi echipamente, precum şi cheltuieli cu amenajarea de şantier. Pentru început, este vizat un prim tronson al Pieţei Mari, durata de execuţie fiind de 3 luni, iar la finalizarea acesteia obiectivul ar urma să fie racordat la reţeaua centralizată de termoficare a oraşului.

„Îmi doresc să încheiem licitaţia, să facem lucrarea, astfel încât până la sosirea sezonului rece să putem să aveam încălzit primul tronson din piaţă”, a explicat primarul Ion Lungu.

Potrivit previziunilor iniţiale, încălzirea primului tronson al Pieţei Mari trebuia să fie funcţională încă de la începutul iernii trecute, în bugetul pe anul 2016 cu această destinaţie fiind prinsă suma de 500.000 de lei.

Conform unei HCL din septembrie 2016, proiectul de încălzire a Pieţei agroalimentare centrale prevedea, printre altele, montarea unui sistem de două panouri termice solare, echipate cu câte 20 de tuburi vidate; a unui boiler de 100 de litri; a patru corpuri de încălzire formate din ventiloconvectoare; a şase perdele de aer cald.

Piaţa Mare a fost reabilitată în urmă cu aproape un an şi jumătate, prin intervenţii presupunând înlocuirea acoperişului, modernizări şi dotări efectuate la interior. După acestea, primarul Ion Lungu a spus că unul din cele două tronsoane va fi încălzit prin branşarea la reţeaua de termoficare a municipiului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: