În doar 3 luni

Aproape 90 de cazuri de drepturi încasate necuvenit de la Casa de Pensii

> De la respectivii beneficiari de rea-credinţă, CJP are de recuperat circa 85.000 lei

 În vederea depistării persoanelor care primesc beneficii la care nu sunt îndreptăţite, Casa Judeţeană de Pensii Suceava a procedat la suprapuneri ale bazelor de date proprii cu cele ale autorităţilor competente de evidenţă a populaţiei. Măsura are ca scop identificarea unor astfel de cazuri, după care se procedează la corectarea datelor, constatarea debitelor şi, respectiv, la recuperare sumelor încasate necuvenit.

Conform purtătorului de cuvânt, Loredana Ciot, în primul trimestru al anului 2017, lucrătorii Casei Judeţene de Pensii Suceava au identificat 87 de asemenea cazuri, în sarcina celor cu pricina constituindu-se debite care însumează 84.053 lei. Loredana Ciot precizează că au primit bani în mod necuvenit beneficiarii de pensie anticipată sau de pensie anticipată parţială care cumulează aceste drepturi cu venituri profesionale realizate din contracte de muncă ori din activităţi independente, dar şi beneficiari de pensie de invaliditate gradul I sau gradul II, care cumulează aceste drepturi cu venituri profesionale realizate din contracte de muncă sau din activităţi independente.

De asemenea, vor trebui să înapoieze sumele primite unii beneficiari de pensie de invaliditate de gradul III, care cumulează aceste drepturi cu venituri profesionale din contracte de muncă încheiate pentru 8 ore, precum şi unii soţi supravieţuitori, beneficiari ai unei pensii de urmaş, care realizează venituri brute lunare pentru care, potrivit legii, asigurarea este obligatorie, dacă aceste venituri sunt mai mari de 35% din câştigul salarial mediu brut.

În ceea ce priveşte diminuarea debitelor totale rezultate din plăţi necuvenite, în primul trimestru al anului 2017, acestea au scăzut de la 2,777 milioane de lei, la 2,672 milioane de lei, deci cu circa 100.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: