Produse fitosanitare confiscate de poliţiştii suceveni în cadrul unei ample acţiuni

> Mai multe persoane sunt cercetate pentru trafic cu substanţe toxice > Unei firme din Rădăuţi i s-a ridicat certificatul de înregistrare

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase – IPJ Suceava, în cooperare cu Oficiul Fitosanitar Suceava, au desfăşurat în ultimele două săptămâni o amplă acţiune pentru identificarea şi sancţionarea celor care nu respectă legislaţia specifică deţinerii şi comercializării de produse fitosanitare, mai ales având în vedere că în această perioadă se constată o intensificare a activităţilor economice cu privire la acest gen de produse.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, în cadrul acţiunilor au fost efectuate şapte controale, fiind ridicat inclusiv un certificat de înregistrare al unei societăţi comerciale din Rădăuţi.

În cadrul controalelor efectuate au fost constatate cinci infracţiuni, toate în flagrant, a fost indisponibilizată cantitatea de 103 kg produse pentru protecţia plantelor şi au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.000 lei.

Conform sursei citate, la 23 martie, un bărbat din Suceava a fost surprins în flagrant, în Centrul Comercial Bazar Suceava, în timp ce comercializa ilegal produse pentru protecţia plantelor, de provenienţă ucraineană, fiind indisponibilizate cca. 60 kg erbicide (produse pentru tratament la sol şi produse de protecţie a plantelor). În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru trafic de produse sau substanţe toxice.

Ulterior, la 29 martie, un alt bărbat din Suceava a fost surprins în flagrant în Piaţa Agroalimentară Centrală Suceava, în timp ce comercializa ilegal produse pentru protecţia plantelor, de provenienţă ucraineană, fiind indisponibilizate cca. 2 kg erbicide. Şi în acest caz, bărbatul este cercetat pentru trafic de produse sau substanţe toxice. În aceeaşi piaţă suceveană, în aceeaşi zi, a fost surprinsă o femeie din Suceava care vindea un kilogram de erbicide, fiind şi ea cercetată penal.

Un alt caz a fost depistat în 7 aprilie, când o femeie din Suceava a fost surprinsă în flagrant, în Centrul Comercial Bazar Suceava, în timp ce comercializa ilegal produse pentru protecţia plantelor, de provenienţă ucraineană, fiind indisponibilizate cca. 10 kg erbicide. Şi ea este cercetată penal. Apoi a fost depistat în flagrant un bărbat care comercializa ilegal, în Centrul Comercial Bazar Suceava, produse pentru protecţia plantelor, de provenienţă ucraineană, fiind indisponibilizate cca. 30 kg erbicide.

Un amplu control a fost efectuat la data de 30 martie la o societate comercială din Rădăuţi, atunci fiind constatată comercializarea produselor de uz fitosanitar şi aplicată sancţiune contravenţională de 4.000 lei.

Poliţiştii au făcut un control şi în data de 7 aprilie, la o societate comercială din Siret, constatând contravenţia privind comercializarea produselor de uz fitosanitar şi aplicată sancţiune contravenţională de 6.000 lei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: