Primarul comunei Pojorâta, găsit de ANI în conflict de interese penal

> Un consilier local din Frătăuţii Noi, găsit în incompatibilitate

Primarul comunei Pojorâta, Bogdan Codreanu, a fost găsit în conflict de interese penal, iar consilierul local Vasile Grigoraş, din Frătăuţii Noi, a fost găsit în incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Potrivit ANI, Bogdan Codreanu a fost găsit în conflict de interese administrativ şi penal. Astfel, în calitate de primar, pe durata mandatului 2012 – 2016, a încheiat un contract de comodat cu Asociaţia Club Sportiv „Bucovina” Pojorâta, al cărei membru fondator era la acel moment, încălcând astfel dispoziţiile art. 70 şi art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003. De asemenea, în calitate de primar, a semnat protocolul de colaborare şi contractele de finanţare încheiate între Primăria Pojorâta şi Asociaţia Club Sportiv „Bucovina” Pojorâta, asociaţie al cărei membru fondator fusese.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Codreanu Ioan­Bogdan a infracţiunii de conflict de interese, se arată în comunicatul ANI.

În cazul consilierului local Vasile Grigoraş, ANI arată că acesta se află în stare de incompatibilitate întrucât deţine simultan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul de specialitate al primarului – consilier personal al primarului comunei Frătăuţii Noi, judeţul Suceava, încălcând astfel dispoziţiile legale în vigoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: