Ajutor 550.000 lei pentru motorina consumată în agricultura suceveană

 > Solicitanţii sprijinului financiar nu trebuie să fi fost subiectul procedurilor de faliment, reorganizare judiciară sau lichidare

 Aproximativ 550.000 de lei însumează valoarea subvenţiilor la motorină încasate în anul 2016 de către agricultorii suceveni, face cunoscut Iacob Vasile Caciur, directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava. El precizează că, în baza HG nr. 1174 din 2014, ajutorul de stat se acordă pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate din agricultură, sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă.

Pentru a se bucura de sprijinul financiar al statului, solicitanţii ajutorului de stat sunt obligaţi să achiziţioneze motorină şi să aibă documente fiscale de vânzare de la furnizori, dar şi să folosească cantităţile respective în sectoarele vegetal, zootehnic şi de îmbunătăţiri funciare. Important de menţionat este faptul că autorii cererilor nu trebuie să fi fost în dificultate financiară, adică să nu fi constituit subiectul procedurilor de faliment, reorganizare judiciară sau lichidare. De asemenea, în cazul acestora nu trebuie să fi fost emisă o decizie de recuperare a unui ajutor de stat. Iacob Vasile Caciur precizează că respectivele cereri cuprind informaţii cu privire la suprafeţele de teren, inclusiv pe structura de culturi şi pe efectivele de animale, păsări şi albine, pe care le exploatează solicitantul sau pe lucrările de îmbunătăţiri funciare pe care acesta le-a executat. Nerespectarea de către solicitanţi a condiţiilor şi obligaţiilor asumate în vederea obţinerii finanţării determină declanşarea măsurilor de recuperare a ajutoarelor de stat.

Potrivit legii, se consideră ajutor necuvenit sumele încasate şi utilizate în alte scopuri decât cele pentru care au fost solicitate, sumele primite prin înscrierea sau atestarea de către beneficiari a unor date ori situaţii nereale pe documentele de decontare aferente ajutorului şi, nu în cele din urmă, cele primite cu încălcarea, în orice mod, a prevederilor legale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: