DSP Suceava cere medicilor de familie să facă programări pentru vaccinarea bebeluşilor

> Vaccinul hexavalent ar urma să fie livrat din această săptămână

 Direcţia de Sănătate Publică Suceava a anunţat medicii de familie din judeţ să realizeze programările la vaccinare pentru imunizarea copiilor, atât a celor restanţieri cât şi a celor care intră în vaccinarea curentă, după ce Ministerul Sănătăţii a informat că s­-a încheiat un nou contract pentru furnizarea a 255000 de doze de vaccin hexavalent.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, vineri, că Ministerul Sănătăţii a informat DSP Suceava că s­-a încheiat un nou contract pentru furnizarea a 255000 de doze de vaccin hexavalent la nivel naţional. Se estimează că prima tranşă, de 115000 de doze, va fi livrată la sediul Unifarm începând cu data de 7 octombrie a.c.

Zorescu a spus că DSP Suceava a anunţat medicii de familie din judeţ să realizeze programări la vaccinare a restanţierilor şi a celor care intră la vaccinarea curentă. Ea a precizat că, lunar, necesarul de doze de vaccin hexavalent este de aproximativ 4000 de doze pentru imunizarea copiilor din cele trei grupe de vârste.

Reamintim că vaccinul hexavalent se administrează copiilor din grupele de vârstă 2­4­11 luni pentru prevenirea difteriei, tetanosului, tusei convulsive (pertussis), a hepatitei acute de tip B, poliomielitei, dar şi a unor infecţii invazive. Vaccinul hexavalent face parte din programul naţional de imunizări.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI