La Capu Codrului

Două gospodării în flăcări

> O gravidă în luna a şasea a ajuns la spital

Un incendiu izbucnit în localitatea Capu Codrului a provocat distrugeri mari în două gospodării.

Potrivit concluziilor ulterioare ale pompierilor, focul a izbucnit în una dintre construcţiile din curtea unei femei, N.D., din cauza unui burlan de fum neprotejat corespunzător, care s-a supraîncălzit şi a aprins materiale combustibile din preajma lui.

Apelul de ajutor a fost transmis pompierilor la ora 17.35, la locul incendiului intervenind militari ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Păltinoasa şi Brăeşti.

La sosirea lor ardeau deja cu flacără acoperişul casei de locuit şi anexele în gospodăria unde izbucnise incendiul, dar şi o locuinţă învecinată, aparţinând numitei M.A., existând pericolul de propagare către alte vecinătăţi.

O tânără de 18 ani, însărcinată în 6 luni, a avut nevoie de ajutorul paramedicilor.

„Tânăra a suferit un atac de panică şi acuza dureri abdominale. Ea a fost monitorizată din punct de vedere medical de către pompierii paramedici SMURD, salvatorii au transportat-o apoi la spitalul din Gura Humorului pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate” a informat plt. adj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Incendiul a fost lichidat puţin după ora 21, dar provocase pagube mari în ambele gospodării.

„La prima gospodărie au ars acoperişul casei de locuit pe 100 mp, şura şi adăpostul de animale pe 80 mp, precum şi tâmplărie, materiale textile, electrocasnice şi documente personale.

Casa învecinată, construită din lemn, a ars pe o suprafaţă de 50 mp, şi tot aici au mai ars obiecte de mobilier şi din nou materiale textile, aparatură electrocasnică şi alte bunuri” a comunicat reprezentantul ISU.

Pompierii au făcut tot ce trebuia pentru a salva restul casei din prima gospodărie afectată de incendiu, precum şi construcţiile gospodăriilor învecinate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI