În cazul reţelei de traficanţi de droguri din Rădăuţi

Cinci persoane arestate

> Ei sunt acuzaţi că au vândut peste 120.000 de doze, iar din profit şi-au cumpărat maşini de lux şi au trimis bani în insulele Marshall, Belize şi Ungaria

Tribunalul Suceava a admis, joi, propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava privind luarea măsurii arestării preventive faţă de Percec Răzvan, Huţuleac Alexandru zis Duţu, Lungoci Andrei Iulian, Roman Romeo Mihăiţă zis Păsăilă, şi Grijincu Iosif Marian.

Ei au fost arestaţi pentru 30 de zile pentru constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de droguri de mare risc în modalităţile: procurare, deţinere, punere în vânzare şi vânzare de droguri de mare risc, fără drept, şi spălare de bani.

Instanţa a respins cererile de luare a unei măsuri preventive mai uşoare formulate de inculpaţi prin apărători, ca neîntemeiate.

Măsura este cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru procuror.

DIICOT Suceava a efectuat, miercuri, 19 percheziţii domiciliare, din care 18 pe raza judeţului Suceava şi una pe raza judeţului Harghita, într-o acţiune ce viza destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Anchetatorii susţin că în perioada 2011­-2016, pe raza municipiului Rădăuţi a acţionat un grup infracţional organizat format din 22 de suspecţi care au comercializat substanţe cu efect psihoactiv.

Potrivit DIICOT Suceava, liderul grupării a comercializat, prin intermediul altor membri, un colet de 15.226 de grame de substanţe interzise (ce conţinea aproape 127.000 de pliculeţe), cu suma de 25 lei pliculeţul, iar membrii grupului infracţional organizat au fost sprijiniţi, în activitatea lor infracţională, de soţii sau concubine.

Ancheta a mai evidenţiat că, în timp, în grupare au fost racolaţi tineri de încredere, aşa-numite „săgeţi”, care au comercializat substanţele interzise, preţul pe pliculeţ crescând de la 25 de lei 40 de lei.

În urma investigaţiilor s­a stabilit că numărul clienţilor de încredere era de peste 300.

Anchetatorii au avut în acest caz zece constatări în flagrant privind activităţi legate de traficul cu substanţe interzise, totalizând peste 8 kilograme de astfel de substanţe.

DIICOT Suceava mai precizează că au fost identificate bunuri imobile achiziţionate sau construite de către liderii grupului infracţional organizat, reprezentând terenuri şi case, 15 autoturisme de lux, precum şi conturi bancare deschise în insulele Marshall, Belize şi Ungaria în care aceştia au trimis sume importante de bani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: