În agricultură

Pagube de 1,2 milioane lei din cauza ploilor şi vântului

Circa 1.750 ha cu destinaţie agricolă au fost afectate de precipitaţii, grindină şi vijelii, se arată într-o informare a Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Suceava. Cel puţin acesta este rezultatul activităţii comisiilor pentru constatarea şi evaluarea pagubelor produse de fenomenele meteohidrologice periculoase, din 17-19 iunie a.c., la culturile agricole şi fâneţele naturale.

Astfel, membrii comisiilor au inventariat o suprafaţă totală calamitată de 1740,53 ha, dintre care 1181,28 ha de culturi agricole şi 559,25 ha de fâneţe, valoarea estimativă a pagubelor fiind de 1,18 milioane lei.

Conform oficialilor DJA, gradul de afectare a culturilor este unul variat, nefiind de natură să influenţez, în mod vizibil, producţia obţinută. Astfel, în conformitate cu informarea citată, la grâu şi secară este estimată o recoltă medie de 3.000 kg la hectar, la cartofii timpurii de vară de 12.000 kg la hectar, iar la tomatele timpurii, una de 3.000 kg la hectar. La rapiţă se preconizează o producţie medie de 2.000 t la hectar, la mazăre păstăi de 3.000 kg la hectar, la orz – 2.500 kg la hectar, iar la ovăz de 2.000 la hectar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: