Suceava

Ieri s-a semnat contractul de modernizare a iluminatului public

> Din economiile de 7 milioane lei, realizate la licitaţie, se vor monta becuri LED alimentate cu panouri fotovoltaice în parcurile oraşului, echipamente de iluminat cu consum redus şi durată mare de viaţă urmând a fi orientate înspre cartierele nou construite, unităţi şcolare şi grădiniţe, precum şi la Patinoar

Ieri a fost semnat contractul de modernizare a iluminatului public din municipiul Suceava. Câştigătorul licitaţiei este asocierea de firme Flash Lighting Services & Loial Impex Suceava. Durata de realizare a Proiectului „Management modern şi eficient al iluminatului public” este de 14 luni, obiectivul acestuia constând în modernizarea sistemului iluminatului public din întreg oraşul, exceptând pe cel de pe artera principală, care a fost reabilitat în urmă cu câţiva ani, cu finanţare europeană.

În cadrul noului proiect se vor executa lucrări de demontare a celor 3.843 de corpuri de iluminat şi confecţiilor metalice de susţinere aferente; adaptarea pentru prindere şi montarea a 3.843 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED; înlocuirea şi montarea a 3.741 de cutii de conexiune pe stâlpii de iluminat; înlocuirea cablurilor; achiziţionarea şi montarea sistemului de telegestiune, precum şi punerea în funcţiune a acestuia din urmă şi a sistemului de iluminat public.

Valoarea estimată a contractului a fost de 20,36 milioane lei fără TVA, însă cea contractată este de 13,19 milioane lei fără TVA, economiile rezultate în urma procedurii de achiziţie publică urmând a lua calea unor activităţi suplimentare din cadrul proiectului. Este vorba despre montare de aparate de iluminat tip LED în cartierele nou construite, la Patinoarul artificial în aer liber de pe strada Universităţii, precum şi amplasarea de panouri fotovoltaice şi corpuri de iluminat tip LED în parcurile „Simion Florea Marian”, „Central”, „Areni” şi „Burdujeni”. Nu în cele din urmă, cu corpuri de iluminat tip LED vor fi dotate şcolile, grădiniţele şi liceele, precum şi clădirile din proprietatea municipiului.

Municipiul Suceava este prima autoritate publică locală dintre cele patru municipii declarate câştigătoare pentru a primi finanţare în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Român, acordul de implementare fiind semnat pe 2 aprilie 2015. Suceava a luat-o înaintea municipiilor Arad, Braşov şi Cluj-Napoca, parafând, ieri, primul contract de lucrări.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: