CJ Suceava a aprobat să cheltuie 100.000 lei pentru subsolul Muzeului de Istorie afectat de ploi

 > Dar nu exclude posibilitatea ca banii să fie recuperaţi de la Primărie

 Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, joi, prelungirea până în data de 1 noiembrie a finalizării proiectului de modernizare şi reabilitare a clădirii Muzeului de Istorie al Bucovinei şi alocarea sumei de 100.000 lei, necesară pentru ca bunurile de patrimoniu ce nu pot fi încă mutate în sala tezaur să fie depozitate în continuare în actualele spaţii închiriate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat că a avut mai multe şedinţe tehnice privind găsirea unor soluţii la Muzeul de Istorie al Bucovinei, arătând că ploile au generat infiltraţiile de apă în sala tezaur, unde ar urma să fie depozitate exponate în valoare de circa 50 milioane euro.

El a spus că a vorbit cu reprezentanţi ai constructorului care lucrează la modernizarea străzii Ştefan cel Mare, dar şi cu cei ai Primăriei să grăbească asfaltarea străzii respective.

„Sper să se întâmple cât mai repede”, a spus Flutur.

Consilierul judeţean PSD, Dan Ioan Cuşnir, a arătat că suma de 100.000 lei ar trebui imputată Primăriei şi constructorului pentru că nu au finalizat lucrările în zonă.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat însă că mai important este să se rezolve problema şi pe urmă se vor stabili condiţiile care au condus la această situaţie.

El a arătat că trebuie să se intre în legalitate şi că ar trebui ca şi Ministerul Dezvoltării să aloce fondurile pentru lucrarea respectivă.

Flutur a spus că el îşi doreşte ca Muzeul de Istorie să intre cât mai repede în circuit.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a iniţiat proiectul de hotărâre prin care se amână până la 1 noiembrie finalizarea proiectului de reabilitare a Muzeului de Istorie al Bucovinei care a fost modernizat printr-un proiect cu finanţare europeană.

În expunerea de motive, Flutur a mai spus că valorificarea expoziţională, temporară sau permanentă, a bunurilor care fac parte din patrimoniul cultural naţional mobil se face numai în spaţii corespunzătoare din punct de vedere al microclimatului şi că, în actualele condiţii, se impune prelungirea duratei de finalizare a acestui proiect până la data de 1 noiembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: