Evaluarea naţională, ultima probă

Un elev din Vicovu de Sus a fost eliminat pentru tentativă de fraudă la mate

Ultima probă scrisă a Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a, cea la matematică, n-a trecut fără probleme la Suceava: un elev de la centrul de examen din Vicovu de Sus a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Potrivit informaţiilor transmise de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, profesorul Cezar Anuţei, la proba de matematică au participat 6489 de elevi din cei 6678 de elevi suceveni înscrişi, fiind absenţi 188.

Matematica le-a dat bătăi de inimă în plus absolvenţilor de gimnaziu, la subiectul 1, exerciţiul 6, diagrama de acolo fiind considerată incorectă de unii candidaţi. De aceea, câteva mii de petiţii online au fost lansate pe site-ul petitie.online.com, pentru reevaluarea lucrărilor. „Datorită faptului că MEN a derutat elevii la subiectul I, exerciţiul 6 prin diagrama reprezentată greşit, propunem o reevaluare a tuturor lucrărilor din sesiunea iunie 2016, astfel încât ambele variante să fie punctate ca fiind corecte”, se precizează într-o petiţie. O altă petiţie a fost postată, împotriva celeilalte: „Datorită faptului că la evaluarea naţională s-a explicat clar ce se cere şi diagrama a fost corect realizată, propun să semnăm această petiţie, pentru că nu e vina MEN că unii elevi nu au ştiut să citească o diagramă!”

La data de 1 iulie, până la ora 16, vor fi afişate rezultatele la evaluarea naţională, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 16 şi 20. Rezolvarea contestaţiilor va fi în perioada 2-4 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 5 iulie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: