Se nasc tot mai puţini copii

 > Diferenţa dintre numărul născuţilor vii şi numărul decedaţilor devine tot mai mare, sporul natural negativ accentuându-se > Suceava are cel mai mic spor natural negativ din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, cel mai ridicat fiind cel din Bacău, unul de peste două ori mai mare

 În luna aprilie a acestui an, în judeţul Suceava numărul născuţilor vii a fost mai mic faţă de cel al deceselor, sporul natural al populaţiei fiind negativ, de 113 persoane, se arată în buletinul statistic lunar, oferit publicităţii ieri de Direcţia Judeţeană de Statistică, document în care se precizează că, în comparaţie cu luna similară a anului 2015, în judeţ s-a consemnat, de asemenea, un spor natural al populaţiei negativ, respectiv unul de 88 persoane.

Potrivit DJS, în luna aprilie a anului 2016, în judeţul Suceava au fost înregistraţi 527 născuţi vii, în scădere cu 23 de copii faţă de luna anterioară şi cu o diminuare de 109 copii, raportat la aprilie 2015. În aprilie anul curent, în judeţul Suceava au fost înregistrate 640 persoane decedate, numărul acestora fiind mai mic cu 41 faţă de luna martie 2016, şi în scădere cu 84, comparativ cu aprilie 2015. Pe de altă parte, în aprilie 2016, în registre au fost consemnate cinci decese la copii cu vârsta sub 1 an.

În aprilie s-au oficiat 114 căsătorii, numărul acestora fiind mai mic cu 121 faţă de aceeaşi lună din 2015

Datele Direcţiei Judeţene de Statistică relevă că în aprilie anul acesta, atât la nivel regional, cât şi la cel naţional sporul natural al populaţiei a fost negativ, respectiv de 1.285 persoane în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est şi de 7.579 persoane, pe ţară. Totuşi, în cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, judeţul Suceava, cu 113 persoane, are cel mai mic spor natural negativ. Cea mai mare diferenţă între numărul născuţilor vii şi cel al decedaţilor este consemnat în Bacău (-287 persoane) urmat de judeţele, Neamţ (-282 persoane), Vaslui (-249 persoane), Botoşani (-193 persoane) şi Iaşi (-161 persoane). În perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2016 judeţul Suceava a înregistrat spor natural negativ de 530 persoane, mai mare faţă de cel înregistrat în acelaşi interval al anului precedent, când sporul natural negativ al populaţiei a fost de 437 persoane. Buletinul statistic lunar al Direcţiei Judeţene de Statistică mai reliefează că, în judeţul Suceava, în aprilie 2016, s-au oficiat 114 căsătorii, numărul acestora fiind mai mic cu 77 în comparaţie cu martie şi cu 121 căsătorii în minus faţă de luna aprilie 2015.

În luna aprilie 2016 s-au pronunţat 89 divorţuri, numărul acestora fiind în scădere cu 6 faţă de cel înregistrat în luna martie 2016, dar mai mare cu două divorţuri în raport cu aprilie 2015.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: