Contrabandă la maximum

Poliţist de frontieră, prins făcând contrabandă cu ţigări de colegii de la Brodina şi Izvoarele Sucevei

Un poliţist de frontieră, lucrător în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, a vrut probabil să vadă cum e şi de cealaltă parte, iar când nu păzea frontiera era contrabandist.

Marţi dimineaţă, în jurul orei 7, colegii lui de la PF Izvoarele Sucevei şi Brodina îşi făceau treaba pe zona de responsabilitate când au zărit, în preajma frontierei de stat, un bărbat care transporta colete cu ţigări spre o maşină de teren parcată în apropiere, lângă care mai era o persoană.

tigari masinaPoliţiştii i-au somat pe cei doi să se oprească, dar aceştia au sărit rapid în maşină şi au luat-o pe un drum forestier. Frontieriştii au plecat în urmărire, au tras şi un foc de avertizare, solicitând în acelaşi timp şi o echipă de intervenţie.

Ajutoarele sosite au cercetat zona şi foarte repede au descoperit în pădure maşina de teren, abandonată. Foarte aproape au depistat şi o persoană, identificată mai târziu ca fiind V.M., de 51 de ani, domiciliat în judeţul Suceava. Surpriza cea mare a fost când au aflat că individul prins în pădure era un coleg, lucrător al IPTF Sighetu Marmaţiei, aflat în timpul liber.

Luând la „puricat” zona în care zăriseră mai devreme cărăuşul, poliţiştii de frontieră suceveni au găsit mai multe colete cu ţigări. În acestea, plus marfa găsită în autoturism, au fost numărate la sediul sectorului aproape 7.450 pachete cu ţigări ucrainene, în valoare de 82.000 lei.

Ţigările au fost confiscate, iar autoturismul în valoare de 8000 de lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului.

„V.M. este cercetat de poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cercetările se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, pe numele lui V.M. fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Totodată, conducerea ITPF Sighetu Marmaţiei a dispus cercetarea prealabilă a celui în cauză, urmând a fi dispuse măsurile prevăzute de Statutul Poliţistului, care pot merge până la destituirea din poliţie”, a comunicat comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Şi nu e prima dată, anul acesta…

Este pentru a treia oră anul acesta când acte de contrabandă cu ţigări în care au fost implicaţi poliţişti de la frontiera de nord a ţării ajung în atenţia presei.

Pe 5 martie 2016, tot un poliţist de frontieră de la Sighetu Marmaţiei a fost prins cu astfel de marfă chiar de colegii soţiei lui, vameşii din punctul de trecere Sighetu Marmaţiei. N-avea marfă multă, doar două cartuşe de ţigări ucrainene pe care le ascunsese de ochii controlorilor.

O adevărată „bombă” în sistem a explodat însă trei zile mai târziu. Pe 8 martie era depistat transportând ţigări de contrabandă V.B., un poliţist de frontieră originar din Suceava, ofiţer cu atribuţii de furier ce transporta documente secretizate între unităţile poliţiilor de frontieră de la Siret şi Porubnoe (Ucraina). În geanta în care transporta documentele ce privesc autorităţile de frontieră ale celor două state, poliţistul român băgase peste 800 de pachete de ţigări duty free, pentru a le introduce în România.

El a fost depistat şi în postură de contrabandist de colegii de la Siret, în Punctul de Contact Porubnoe, unitate de frontieră aflată sub coordonarea directă a conducerii IGPF de la Bucureşti.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: