Patru localităţi din judeţul Suceava sunt „ocolite” de medicii de familie

> Situaţia cea mai gravă este la Crucea, localitate izolată şi cu puţini asiguraţi, unde medicii nu sunt atraşi de venitul foarte mic

cabinet medical crucea Patru localităţi din judeţul Suceava sunt deficitare în ceea ce priveşte asistenţa medicală primară – Crucea, Cârlibaba, Poieni Solca şi Pleşeşti-Vultureşti –, unde nu există medic de familie din motive diverse. Şeful CAS Suceava, ec. Cristi Bleorţu, a precizat, recent, că situaţia cea mai gravă este în comuna Crucea, unde cetăţenii nu au medic de familie de câţiva ani. „Am avut un medic la Crucea, a stat câţiva ani, nu s-a acomodat şi a plecat”, a spus Bleorţu. El a adăugat că, fiind o localitate cu puţini asiguraţi şi izolată de celelalte localităţi, venitul cabinetului medical de la Crucea este şi el mic, cu tot cu sporul acordat de CAS în zonele deficitare. La Crucea există dispensar cu cabinet amenajat de Primărie, locuinţă de serviciu pentru medic, dar nimeni nu vrea să meargă acolo, a spus Bleorţu.

Nici Cârlibaba nu avea medic de familie, dar situaţia pare că se va rezolva, au spus reprezentanţii CAS, deoarece există un medic dintr-o localitate învecinată care a solicitat CAS să înfiinţeze un punct de lucru acolo. La Poieni Solca nu este, de asemenea medic de familie, numai că acolo situaţia nu este aşa presantă, întrucât, fiind o localitate foarte aproape de oraşul Solca, cetăţenii din Poieni merg la medicii de familie din Solca.

Locuitorii din Pleşeşti, comuna Vultureşti, nu mai au medic de familie de câteva luni, după ce, în urma unui control realizat de inspectorii CAS, la începutul acestui an, s-a constatat că medicul de acolo „nu a respectat clauzele contractuale” şi i s-a reziliat contractul. Ca atare, o mare parte dintre asiguraţi s-au înscris la un alt medic de familie din Vultureşti. Cristi Bleorţu a mai spus că, în astfel de situaţii, postul medicului respectiv poate fi deblocat după 6 luni de la rezilierea contractului, şi el poate reveni în contract cu CAS.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: