Din cauza traficului aglomerat

Interdicţie la autorizaţii de construire în zona supermarketurilor din Lunca Sucevei

> „Primăria municipiului Suceava nu va mai da niciun fel de autorizaţie pentru alte centre comerciale, pentru că, efectiv, blocăm circulaţia, ne sufocăm”, a pus în vedere primarul Ion Lungu

trafic1Autorităţile locale ale municipiului Suceava nu vor mai întocmi şi aproba documentaţii de urbanism şi nici nu vor elibera autorizaţii de construire pentru ridicarea de noi obiective comerciale în zona supermarketurilor din Lunca Sucevei. Primarul Ion Lungu a pus în vedere acest lucru ieri, într-o conferinţă de presă, pe fondul intenţiei de amenajare, cu fonduri private, a unui nou bazar, pe un teren al fostei societăţi comerciale de prelucrare a lemnului Mobstrat. Lungu precizează că traficul din zonă este deja foarte aglomerat, iar noi autorizaţii ar urma să fie aprobate doar după încheierea lucrărilor la centura ocolitoare în lucru şi cele de amenajare a noului pod de peste râul Suceava, în preajma CET.

„Aud că vrea să se facă un bazar privat la fosta fabrică Mobstrat, la ce a mai rămas din aceasta. Însă din start atenţionez că nu vom mai da niciun fel de autorizaţii în zona comercială, până nu clarificăm traficul din zonă. În acest sens, avem un studiu de trafic în lucru şi un studiu de oportunitate pentru realizarea unui pod nou, finalizarea rutei ocolitoare nr. 1 şi demararea rutei ocolitoare nr. 2”, a pus în vedere Ion Lungu.

Şeful municipalităţii spune că, în ceea ce priveşti noul bazar, are informaţii că acolo se lucrează, însă la Primărie nu s-a înregistrat nicio cerere oficială pentru eliberarea documentelor prevăzute de lege. „O spun foarte clar, până nu terminăm lucrările din zonă, Primăria Suceava nu va mai da niciun fel de autorizaţie pentru alte centre comerciale, pentru că, efectiv, blocăm circulaţia, ne sufocăm”, a punctat primarul Sucevei. Ion Lungu a preluat Direcţia de Urbanism în subordinea sa nemijlocită, luând decizia să se implice personal în domeniu, după ce a văzut construindu-se „nişte şuri” în cartierul Burdujeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: