În urma modificărilor Codului fiscal

Gaură în bugetul municipiului Suceava de 18 milioane euro

> Modificările Codului fiscal nu au avut efectele scontate, întrucât, cerându-li-se să achite mai întâi penalităţile, mulţi dintre suceveni nu şi-au putut plăti măcar obligaţiile curente > „Acest bulgăre de zăpadă creşte de la o zi la alta, iar aceştia vor avea datorii tot mai mari la Primărie”, a reliefat primarul Ion Lungu

 Prelungirea de la 31 martie la 30 iunie a perioadei de plată anticipată, în care contribuabilii pot beneficia de reducerea cu 10% a impozitelor şi taxelor locale a cauzat o gaură în bugetul municipiului Suceava, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu, care a precizat că, la această dată, Primăria are de încasat 17,98 de milioane euro, reprezentând atât taxe şi impozite curente, dar mai ales restanţe.

Dintre acestea, 3,07 milioane lei sunt datorate de persoane fizice, iar 14,9 milioane lei de persoanele juridice. Taxele şi impozitele curente ajunse la scadenţă, la data de 30 iunie 2016, se ridică la circa 3 milioane euro, adică 12,3 milioane lei. Cele mai mari restanţe se înregistrează la impozitul pe clădiri de la persoanele juridice, respectiv 54,43 milioane lei, dintre care 9,35 milioane lei, sume scadente la 30 iunie 2016.

Fac apel la agenţii economici şi la persoanele fizice să depună un efort şi să plătească acestea dări la Primărie, pentru că, altfel, se adaugă majorări şi penalităţi, iar în timp suma se dublează. Sper ca mesajul meu să fie înţeles, deoarece cu toţii ne dorim să avem un oraş mai curat şi mai frumos, dar pentru asta trebuie să încasăm bani la buget, să avem cu ce face aceste lucruri”, accentuează Lungu.

Şeful administraţiei sucevene reliefează că modificările Codului fiscal, care au impus încasarea cu întâietate a penalităţilor şi abia ulterior a datoriei curente şi restante, nu au avut efectele scontate, plăţile respective crescând doar cu 6 procente faţă de anul 2015. Potrivit edilului-şef, mulţi contribuabili s-au prezentat la audienţe solicitând să-şi achite obligaţiile curente şi mai apoi pe cele restante, însă, din păcate, dorinţa acestora nu a putut fi materializată. „Vreau să spun că nimeni nu poate să îi scutească de aceste penalităţi. Acest bulgăre de zăpadă creşte de la o zi la alta, iar aceştia vor avea datorii tot mai mari la Primărie”, a conchis Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: