Astăzi, la evaluarea naţională

Peste 6600 de elevi din judeţ sunt aşteptaţi la primul examen serios din viaţa lor

admitere examenePeste 6600 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Suceava sunt aşteptaţi, astăzi, la primul examen important din viaţa de elev, evaluarea naţională, care debutează cu proba scrisă la limba română. Examenul va avea loc în 166 centre de examen, dar desfăşurarea lui planează sub semnul boicotării anunţate de Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava, peste 80 la sută din salariaţii din învăţământul sucevean semnând pentru acest fapt. Referitor la aceasta, au decis să boicoteze evaluarea naţională şi cadre didactice din judeţele Bacău şi Iaşi, care au semnat în procent mai mare pentru boicotare, faţă de alte judeţe.

Anul acesta, la evaluarea naţională din judeţul Suceava sunt patru cazuri speciale, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar: trei candidaţi de la CN „Mihai Eminescu” vor avea o oră în plus, peste timpul stabilit, pentru rezolvarea subiectelor, iar pentru un candidat din Poiana Micului subiectele vor fi tipărite cu litere mai mari.

După prima probă de astăzi, marţi, 28 iunie, se va desfăşura proba scrisă la limba şi literatura maternă, în timp ce proba scrisă la matematică este prevăzută pentru data de 29 iunie a.c. În data de 1 iulie, până la ora 16, se vor afişa rezultatele, şi tot marţi, între orele 16 şi 20 vor fi depuse contestaţii, pe 5 iulie fiind anunţată afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

La nivel naţional, conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, 153.522 de candidaţi sunt aşteptaţi să se prezinte în cele 4.809 centre de examen în care se va desfăşura evaluarea naţională. Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin acest examen, comisia naţională a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţia publicului, începând de astăzi, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit), care va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8-17.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI