Astăzi

O nouă încercare de constituire a consiliilor locale Şcheia, Grăniceşti şi Moara

> Şi la Straja au lipsit aleşii PNL şi nu s-a constituit consiliul local

Consiliile locale din comunele Şcheia, Moara şi Grăniceşti, ar urma să se întrunească, astăzi, într-o a doua încercare de constituire a noilor structuri ale administraţiei publice locale, după ce acestea nu au reuşit să se întrunească în formula legală pentru validarea mandatelor noilor aleşi locali.

Prefectul Constantin Harasim a emis trei noi ordine pentru constituirea celor trei consilii locale pentru ziua de azi.

Dacă nici astăzi acestea nu reuşesc să se constituie se va mai face o singură încercare, peste trei zile, iar dacă nici atunci consiliile locale nu vor fi constituite se vor reface alegerile locale.

Consiliile locale din Şcheia, Moara şi Grăniceşti, programate să se constituie joia trecută, conform ordinului emis de prefectul Constantin Harasim, nu s­-au constituit din lipsă de cvorum.

În comuna Şcheia nu au venit consilierii liberali, care constituie majoritatea, dar nici primarul reales, Vasile Andriciuc, care are interdicţie pentru a­-şi exercita mandatul, fiind cercetat de DNA pentru luare de mită.

La Grăniceşti, din cei 15 consilieri locali au fost prezenţi doar nouă, iar consilierii liberali au lipsit şi nu s-­a asigurat cvorumul de şedinţă.

O situaţie diferită a fost la Moara unde, din cauză că a fost invalidat mandatul unui consilier local, activitatea s­-a blocat, cele două tabere din consiliul local având fiecare câte şapte voturi.

Nici în comuna Straja nu s­-a reuşit constituirea, sâmbătă, a consiliului local.

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că situaţia din Şcheia şi Grăniceşti s-­a repetat la Straja, pentru că au absentat consilierii aleşi din partea PNL.

„Consilierii aleşi din partea PNL au absentat nemotivat la constituirea noului consiliu local şi la depunerea jurământului de către noul primar, din dorinţa de a bloca dezvoltarea comunei. Comportament tipic pedelist.

Oricum, oamenii sunt foarte dezamăgiţi de caracterul lor! Şi aşa au făcut pedeliştii şi la Şcheia, şi la Grăniceşti, şi în alte părţi”, a scris Nechifor pe pagina sa de socializare

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI