În zonele puternic afectate

Se acţionează pentru limitarea efectelor inundaţiilor

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a declarat ieri că se acţiona în toate localităţile afectate de furtunile puternice, pentru limitarea efectelor inundaţiilor.

Un punct important era considerat iazul de decantare Tărnicioara, cu risc de producere de mari pagube dacă se va acumula apă în exces, prefectul precizând că se curăţaseră gurile de evacuare a apei şi că se monitoriza, în permanenţă, situaţia.

Prefectul a precizat că luni la prânz erau nealimentate cu energie electrică 1.300 de locuinţe, fiind afectate linii de joasă tensiune din cauza căderilor de arbori sau de crengi şi că se acţiona pentru reluarea alimentării.

Constantin Harasim a mai spus că, luni dimineaţa, s­a intervenit circa trei ore pentru deblocarea DN 17 de pietre căzute de pe versant, în comuna Iacobeni, drumul fiind ulterior curăţat.

O altă problemă s-­a înregistrat pe DN 17 A, în zona Vatra Moldoviţei, în dreptul lucrării la un pod, unde devierea de la traseu fusese colmatată şi, apoi, s-­a lucrat pentru deblocarea acesteia.

Potrivit prefectului, se acţiona şi în localitatea Voroneţ, pentru ca maşinile rămase pe o parte a pârâului Voroneţ, după ce podul s-­a rupt, să poată fi scoase, cel mai probabil prin vad.

Prefectul a făcut un apel către primarii din localităţile afectate să întocmească şi să trimită imediat rapoartele operative cuprinzând pagubele produse în localităţi, astfel ca, ulterior, comisiile să se deplaseze pentru evaluarea acestora. Totodată, el a solicitat ca primarii să intervină imediat pentru ajutorarea populaţiei şi să dispună măsuri pentru readucerea în stare de funcţionare a infrastructurii afectate.

Prefectul a spus că, în localităţile afectate, intervin comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, reprezentanţi ISU Suceava şi ai SGA Suceava, fiind totodată pregătiţi să intervină jandarmii şi silvicultorii.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: