Creşteri importante de debite pe cursurile bazinului hidrologic al râului Suceava

Pe teritoriul judeţului căzuseră precipitaţii însemnate, anunţa duminică SGA Suceava, cea mai mare cantitate înregistrându-se la staţia hidometrică Horodnic, pe râul Pozen – 75,2 litri/mp. Ca urmare a precipitaţiilor semnificative căzute în intervale scurte de timp, precum şi din cauza scurgerilor însemnate de pe versanţi şi torenţi, în noaptea de 18/19 iunie s-au înregistrat creşteri importante de debite pe cursurile de apă din bazinul hidrografic al râului Suceava.

Pe râul Pozen, la staţia hidrometrică Horodnic, s-a înregistrat o viitură cu caracter rapid, depăşind la ora 22 cota de atenţie cu 20 cm, cu un debit de 68 mc/secundă. La ora 23, nivelul a depăşit cu 45 cm cota de inundaţie, iar debitul crescuse la 114 mc/secundă; la ora 3, debitul era de 49 mc/secundă, iar nivelul apei scăzuse sub cota de atenţie. (Debitul mediu pentru luna iunie pe râul Pozen, în secţiunea Horodnic, este de 2 mc/secundă.)

Administraţia Bazinală de Apă Siret, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava şi formaţiile sale de lucru, acţionau duminică pentru prevenirea şi limitarea efectelor fenomenelor periculoase, astfel: > în comuna Horodnic de Sus, SGA Suceava a mobilizat personal din cadrul formaţiilor de lucru Suceava şi Câmpulung Moldovenesc, intervenind cu un buldoexcavator pentru degajarea albiei în zona podului (zona bisericii) de pe râul Pozen. S-a acţionat cu două motopompe şi 15 muncitori din cadrul formaţiilor întreţinere şi exploatare-service Suceava şi Câmpulung Moldovenesc, pentru evacuarea apei din incintele gospodăreşti (curţi, beciuri şi fântâni); > în comuna Voitinel, SGA Suceava a mobilizat Formaţia Gura Humorului, care a intervenit cu opt muncitori şi două buldoexcavatoare pentru decolmatarea subtraversării la lucrarea „Amenajare albie pârâu Voitinel şi afluenţi, comuna Voitinel”.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: