Aflaţi în excursie, la finalul clasei a IV-a

Copii din Mureş cu stări specifice toxiinfecţiei alimentare

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat că instituţia derulează o anchetă epidemiologică pentru stabilirea cauzei îmbolnăvirii a 21 de persoane din judeţul Mureş.

Zorescu a spus că simptomele au apărut la aproximativ trei ore după ce grupul din judeţul Mureş a consumat micul dejun la un motel din comuna Şcheia, 21 din totalul celor 26 de persoane fiind diagnosticate cu forme uşoare şi medii de toxiinfecţie alimentară. Ea a precizat că au fost recoltate probe din alimente, dar şi probe biologice de la o parte dintre pacienţi, pentru stabilirea cauzei îmbolnăvirii acestora.

Zorescu a spus că grupul din judeţul Mureş avea în componenţă şi copii în vârstă de 11­-12 ani şi a efectuat o excursie în judeţul Suceava la sfârşitul clasei a IV-a.

Persoanele diagnosticate au primit tratament de specialitate la Spitalul Judeţean, iar celelalte care nu a avut nevoie de tratament medical, au fost găzduite, până la externarea celorlalţi, în sala de şedinţe a DSP.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: