Bacalaureat 2016

Tezele nu mai sunt trimise automat la corectat în alte judeţe

> Corectura se face în alte judeţe doar în cazul în care Comisia naţională de examen decide acest lucru

 Examenul de bacalaureat din acest an vine cu o noutate în ce priveşte lucrările scrise ale candidaţilor, lucrări care nu vor mai fi corectate automat într-un alt judeţ decât cel în care au susţinut probele scrise, ci doar în cazul în care comisia naţională decide acest lucru.

Potrivit unor cadre didactice sucevene, decizia ar fi fost luată şi din raţiuni economice, nemaifiind acum luat în calcul transportul tezelor, pe de o parte. Pe de alta, s-a ajuns la concluzia că rezultatele sunt cam aceleaşi, indiferent cine corectează lucrările şi unde.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat 2016 a început ieri cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română, la care erau aşteptaţi 5251 de absolvenţi de liceu suceveni, care s-au înscris la examen, din care 4699 sunt din seria curentă.

Ministerul Educaţiei a precizat că subiectele la aceste probe sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, care pot fi rezolvate în maximum 10-15 minute. Rezultatele la probele de competenţe nu sunt exprimate în note sau calificative, ci prin stabilirea unui nivel de competenţă corespunzător grilei naţionale – experimentat, avansat şi mediu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: