La Biblioteca Bucovinei

Festivitate de premiere pentru copiii care au primit „Ajutor la teme”

Elevii instituţionalizaţi în centre de plasament sucevene care au beneficiat de meditaţii gratuite prin proiectul „Ajutor la teme” vor fi premiaţi, în cadru festiv, în Sala de Artă „Elena Greculesi” de la Biblioteca Bucovinei, vineri, 17 iunie, de la ora 11. Proiectul este desfăşurat de Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava – Secţia Împrumut pentru copii, în colaborare cu centrele de plasament „Speranţa”, „Micul Prinţ” şi „Colţ Alb”.

Beneficiari direcţi ai acestui proiect au fost 46 de copii instituţionalizaţi în centrele de plasament mai sus menţionate, ei primind meditaţii săptămânale acordate de profesori voluntari, pe parcursul ultimului semestru.

Prin aceasta, aflăm că proiectul şi-a atins obiectivele vizate: îmbunătăţirea situaţiei şcolare a elevilor respectivi, reducerea diferenţelor de şanse faţă de colegii lor, proveniţi din familii normal constituite, ridicarea gradului de încredere în forţele proprii şi stimularea potenţialului intelectual.

Echipa de proiect este alcătuită, la nivelul Bibliotecii Bucovinei, din iniţiatorul şi coordonatorul de proiect, Nicoleta Tipa, bibliotecar la Secţia Împrumut pentru copii, profesorii şi studenţii voluntari, precum şi colaboratorii de la centrele de plasament – Maria Cojocaru, Andra Davidescu, Mariana Dedeagă, Călina Florea şi Rodica Ilisei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: