Examenul de bacalaureat, probele de competenţe

Circa jumătate din candidaţi şi-au echivalat probele orale sau le-au susţinut în alte serii

Nu toţi din cei peste 5200 de candidaţi înscrişi în prima sesiune de bacalaureat participă la probele de competenţe, deoarece unii dintre ei le-au susţinut în alte serii, iar alţii le-au echivalat. Astfel, la proba de competenţe lingvistice de comunicare orală în limba română participă doar 4733 de elevi, deoarece 519 au susţinut proba în serii anterioare, a informat purtătorul de cuvânt al IŞJ, prof. Cezar Anuţei.

El a spus că proba de competenţe lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională va fi susţinută de 4399 absolvenţi, din care 3821 la limba engleză, iar 853 candidaţi au echivalat aceste competenţe cu certificate europene în cadrul unor examene cu recunoaştere internaţională sau au susţinut proba în serii anterioare. Proba de competenţe digitale va fi susţinută de 4000 de candidaţi, întrucât 1252 au echivalat proba cu certificate ECDL sau Certipro ori au susţinut-o în serii anterioare.

La probele de competenţe lingvistice şi digitale ale bacalaureatului din acest an, centre de examen sunt toate liceele de stat şi particulare, cu excepţia unor licee particulare ce sunt arondate unor colegii de stat: Liceul Moldova Suceava, arondat la Colegiul Tehnic ”Petru Muşat” Suceava; Liceul Tehnologic ”Virgil Madgearu” Suceava, la Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava; Liceul Tehnologic Ţara de Sus” Vatra Dornei, arondat la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor; Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt – Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, arondat la Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc.

IŞJ a mai informat că pentru probele scrise se aşteaptă aprobarea MENCŞ a centrelor de examen, deoarece s-au efectuat rearondări, întrucât, conform legii, pentru a funcţiona, un centru de examen trebuie să aibă minimum 250 de candidaţi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: