Nicolae Timofti

Rusia continuă să sprijine Tiraspolul

Federaţia Rusă are interesul de a-şi menţine influenţa în această zonă, fiind un obstacol serios în calea apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană, a declarat preşedintele moldovean Nicolae Timofti, în cadrul unei întrevederi cu premierul ceh, Bohuslav Sobotka, aflat într-o vizită oficială la Chişinău, relatează portalul Moldova.org. „Transnistria a fost primul experiment al Kremlinului înainte de criza din Ucraina în ceea ce priveşte consolidarea influenţei geopolitice la graniţele cu state membre ale Uniunii Europene şi Alianţei Nord-Atlantice. Şi în cadrul recentelor negocieri în formatul «5+2», Federaţia Rusă a continuat să sprijine autorităţile de la Tiraspol în promovarea separatismului. Mai mult, se încearcă implementarea politicilor separatiste în nordul şi sudul republicii”, a declarat preşedintele Timofti.

Preşedintele moldovean a subliniat, în acelaşi context, impactul informaţiilor propagandistice difuzate de posturile de televiziune ruse, destul de numeroase în spaţiul mediatic autohton.

Referindu-se la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană şi SUA împotriva Federaţiei Ruse, Nicolae Timofti a declarat că acestea sunt adecvate situaţiei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI