Ansamblul „Ciprian Porumbescu” se va muta la Centrul de Conservare a Tradiţiilor Populare

Ansamblul artistic „Ciprian Porumbescu” ar putea să ocupe mai multe spaţii din clădirea Centrului de Conservare a Tradiţiilor Populare, de pe strada Universităţii din Suceava, a lăsat de înţeles Ion Lungu, primarul municipiului. El a spus că, în acest sens, va avea discuţii şi cu Gheorghe Flutur, noul preşedinte liberal al Consiliului Judeţean Suceava. Edilul-şef susţine această variantă întrucât la Centrul Cultural „Bucovina” trebuie să-şi desfăşoare activitatea în bune condiţii cinematograful „Modern” şi Teatrul Municipal „Matei Vişniec”.

Centrul pentru susținerea tradițiilor bucovinene

Centrul pentru susținerea tradițiilor bucovinene

„Nu cred că se mai pune problema să mutăm acolo Ansamblul, pentru că îi sunt necesare foarte multe spaţii ale Centrului. Ca o perspectivă, putem colabora cu Ansamblul pentru Centrul Tradiţiilor Populare, însă vom discuta acest lucru cu noul preşedinte al Consiliului Judeţean” a spus Ion Lungu.

Reamintim că, în ultimul an, Ioan Cătălin Nechifor, preşedintele PSD al executivului judeţean, a lansat numeroase somaţii primarului Ion Lungu, cerându-i imperativ să pună la dispoziţie spaţii în noul sediu al Centrului Cultural „Bucovina”, astfel încât Ansamblul artistic „Ciprian Porumbescu” să se mute din Dom Polski, pe care trebuie să o părăsească la solicitarea conducerii organizaţiei comunităţii poloneze.

În imobilul din Areni în care funcţionează, Primăria Suceava ocupă două etaje cumpărate de Consiliul Judeţean de la fosta Bancă Agricolă, intrată în faliment în a doua parte anilor ’90. Primăria s-a angajat să pună la dispoziţie administraţiei judeţene spaţii în echivalent, inclusiv pentru Ansamblul artistic „Ciprian Porumbescu”, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI