Suceava o va lua de la zero, cu o nouă echipă de fotbal

> „Îmi pare rău că Rapid a retrogradat, însă vreau să o luăm de la zero, să face o nouă echipă” arată primarul Ion Lungu

După iminenta retrogradare a echipei de fotbal Rapid CFR, primarul Ion Lungu anunţă că municipiul Suceava ar putea avea o nouă echipă. El îşi exprimă părerea de rău pentru situaţia în care a ajuns actuala echipă de liga a doua, arătând că autorităţile locale îşi rezervă numai sarcina asigurării finanţării, neimplicându-se în tensiunile interne ale clubului.

„Îmi pare rău că Rapid a retrogradat, însă vreau să o luăm de la zero, să face o nouă echipă, în acest sens fiind rezervat şi un nume, care cuprinde Suceava şi Foresta. Nu ştiu ce s-a întâmpla acolo, dar lucrurile nu au mers. Există nişte tensiuni între jucători, între conducători, antrenori şi jucători, pe care trebuie să şi le rezolve singuri, pentru că Primăria nu se bagă în treburi de acest gen, ci doar finanţează” a reliefat Lungu.

Primarul combate zvonurile potrivit cărora echipa suceveană ar fi fost subfinanţată, precizând că anul acesta a fost disponibilizată suma de 510.000 de lei, dintr-un total de 1,7 milioane de lei prins în bugetul local. Ion Lungu a ţinut să precizeze că este de neînţeles de ce conducerea asociaţiei nu a venit la Primărie cu documentele justificative ale modului de folosire a banilor alocaţi, mai ales că, în această situaţie, următoarele tranşe nu vor mai putea fi virate. Pe deasupra, este evident şi faptul că, în condiţiile retrogradării, la echipa de fotbal nu va mai ajunge toată suma de 1,7 milioane de lei, aprobarea finanţării în cauză fiind condiţionată de obţinerea performanţei.

„Dacă banii ajung sau nu la fotbalişti nu mai este problema Primăriei. Mai mult decât atât, nu au fost aduse justificările din prima tranşă de 30%, astfel încât să se poată da bani mai departe” a explicat Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI