Ministerul Sănătăţii:

Spitalul Judeţean Suceava nu a mai folosit produse Hexi Pharma

> Flaconul prezentat în presă nu era produs de Hexi Pharma

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că produsul presupus că ar fi al Hexi Pharma, şi care ar fi fost prezentat de presă, nu era produs de această firmă. „În urma apariţiei în presă a unor suspiciuni de folosire a produselor Hexi Pharma în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, Inspecţia Sanitară de Stat a dispus efectuarea unui control inopinat în toate spitalele publice din ţară.

 Concluziile intermediare sunt următoarele:

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, controlul a arătat că flaconul care apărea pe o înregistrare video conţinea, în fapt, produsul ANIOSYME DD1. Pentru că produsul fusese cumpărat (nu şi produs) de la Hexi Pharma, logoul companiei se găsea pe flacon.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pe secţiile de Obstetrică­Ginecologie şi ORL, au fost găsite două flacoane de produse Hexi Pharma desigilate, dar neutilizate. Ambele recipiente au fost ambalate, sigilate şi scoase de pe secţii.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, controlul a relevat că mai există un număr redus de produse Hexi Pharma folosite în activitatea curentă. Motivul este dat de faptul că, pentru anumite produse biocide, nu a fost găsit un înlocuitor similar în stocul de la furnizori care să îndeplinească cerinţele cantitative ale spitalului.

În data de 2 iunie au fost semnate contractele cu furnizorii care au câştigat licitaţia pentru înlocuirea majorităţii produselor Hexi Pharma. În aceeaşi zi au fost emise şi comenzile pentru marfă.

Pentru a preveni apariţia de infecţii nosocomiale în aceste condiţii, Serviciul pentru Prevenirea şi Controlul Infecţiilor Nosocomiale din spital a luat măsuri suplimentare de curăţenie şi autocontrol în toate zonele unde produsele s-au mai folosit.

În Bucureşti au fost controlate până în prezent 11 spitale. La niciunul dintre acestea nu s­-a constatat folosirea produselor Hexi Pharma. Restul de spitale din Bucureşti sunt în curs de controlare, operaţiunea se întinde însă pe o durată mai mare, dată fiind amploarea controalelor care conţin şi alte tematici pe lângă aceasta.

În restul spitalelor din ţară nu se folosesc produsele Hexi Pharma.

Amintim că, în data de 12 mai, Ministerul Sănătăţii a recomandat suspendarea utilizării produselor Hexi Pharma. Orice utilizare după această dată cade în răspunderea managementului spitalelor” se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: