Aproape 180 de litigii la Casa de Pensii

Una dintre preocupările importante ale lucrătorilor specializaţi ai Casei Judeţene de Pensii Suceava o reprezintă soluţionarea în termen a cererilor de stabilire şi modificare a pensiilor. Conducerea instituţiei informează că, în primul trimestru al anului, în acest sens s-a depus o activitate laborioasă, 1.657 de cereri necesitând rezolvare. Chiar şi în aceste condiţii, în proporţie de 98,24% aşteptările solicitanţilor nu au fost satisfăcute în totalitate, cea mai mare parte din vină revenind acestora. Multe dintre cererile nerezolvate vizau dosare pentru care s-au solicitat diverse înscrisuri care lipseau, acestea fiind necesare soluţionării.

Pe de altă parte, în cel dintâi trimestru al lui 2016, soluţionate au fost 33 de cereri depuse în vederea acordării indemnizaţiilor prevăzute de legile speciale, acestea fiind rezolvate în proporţie de 100%.

Angajaţii CJP Suceava au avut de lucru şi în ceea ce priveşte analizarea şi soluţionarea în termen a scrisorilor, sesizărilor şi petiţiilor. Astfel, potrivit informării Casei Judeţene de Pensii, în trimestrul întâi au fost soluţionate 1.632 de petiţii vizând pensiile; stagiul de cotizare; alte drepturi de asigurări sociale; drepturile acordate potrivit legilor speciale etc.

Nu în cele din urmă, Casa de Pensii Suceava era implicată, la începutul celui de-al doilea trimestru al anului, în 178 de litigii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: