Defavorizaţii Sucevei să-şi mai pună pofta în cui !…

> Dacă ei sperau să primească pachetele cu alimente în preajma sărbătorilor de iarnă, cu puţină şansă ajutoarele de la UE ar putea fi ridicate înaintea Paştelui

Sucevenii nevoiaşi mai au de aşteptat până ce vor primi ajutoarele în produse alimentare de la Uniunea Europeană. Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a declarat că există şanse reale ca primul transport din cadrul Programului Operaţional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (POAD) 2015 să sosească în reşedinţă de judeţ până la jumătatea lunii martie.

Pe 20 ianuarie, Lungu anunţa că unul din cele două pachete cu alimente de la UE va fi distribuit în prima parte a lunii februarie, susţinând că, din informaţiile pe care le avea, cel de-al doilea pachet cu ajutoare urma să ajungă la categoriile defavorizate la finele lunii februarie. În aceste circumstanţe, edilul-şef subliniază că implementarea în bune condiţii a programului este de competenţa Guvernului şi a Prefecturii, primăriilor revenindu-le doar asigurarea depozitării şi distribuirea efectivă.

„Din păcate, ajutoarele au întârziat, dar nu din cauza Primăriei sau a primarului. Sperăm ca, la începutul lunii martie, să vină prima tranşă din aceste produse. Ele sunt în terenul Guvernului, prin Prefectură, iar noi doar le distribuim. Trebuie să vină, nu se poate să nu vină, iar din câte ştiu prima tranşă va sosi până la jumătatea lunii martie” a declarat Ion Lungu.

În 2014, distribuirea efectivă a început pe 17 decembrie, iar dacă un an mai târziu sucevenii defavorizaţi sperau să primească pachetele cu alimente tot în prejma sărbătorilor de iarnă, cu puţină şansă ajutoarele de la UE ar putea fi ridicate acum înaintea Paştelui.

În vederea înmânării sprijinului în produse alimentare, Primăria Suceava a închiriat un spaţiu din Burdujeni al societăţii comerciale Consuc, unde, de altfel, s-au dat şi pachetele din campania anterioară. Un pachet conţine 3 kg făină albă de grâu; 3 kg mălai; 0,8 kg paste făinoase; 2 kg zahăr; 2 kg orez; 1 kg fasole boabe; o conservă de carne de vită şi două conserve de pastă de tomate, fiecare beneficiar primind câte două asemenea cutii.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI