Bolile sezonului rece nu iartă

Un bărbat din Câmpulung a murit de bronhopneumonie severă

Un bărbat de 47 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, a decedat, săptămâna trecută, din cauza unei bronhopneumonii severe, pacientul respectiv fiind unul dintre cele două cazuri suspecte de gripă investigate cu laboratorul.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava a informat că pacientul a murit în Secţia Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean Suceava, în cazul lui nefiind confirmată prezenţa virusului gripal. El nu fusese vaccinat împotriva gripei şi prezenta „factori de risc asociaţi”, care au contribuit la agravarea stării sale, respectiv la deces.

DSP a transmis că prezenţa virusului gripal AH1N1 – gripa porcină – s-a confirmat însă la o femeie în vârsta de 40 ani, nevaccinată antigripal, aceasta având o formă severă a bolii, din cauza unor afecţiuni asociate. Pacienta a fost internată în Secţia de Boli Infecţioase de la Spitalul Judeţean Suceava, acum fiind stabilă din punct de vedere clinic.

În săptămâna 8-14 februarie, numărul afecţiunilor clinic compatibile cu gripa a fost mai scăzut faţă de săptămâna precedentă, fiind diagnosticate 12 astfel de cazuri, a informat DSP. Şi numărul infecţiilor acute respiratorii şi al pneumopatiilor a fost mai scăzut faţă de perioada precedentă: 2624 cazuri de IACRS, cu 89 de internări, respectiv 696 cazuri de pneumopatie acută, cu 83 cazuri internate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: